Kadınlara Yönelik İki Farklı Desteğin Detayları Açıklandı E Devlet ekranı Yıkıldı

Kadınlara Yönelik İki Farklı Desteğin Detayları Açıklandı E Devlet ekranı Yıkıldı

Devlet kadınlar için ödeme paketlerinin sayısını ve kapsamını artırarak gönülleri fethetmeye devam ediyor. Yapılacak yeni ödemler bir hayli enteresan. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Kadınlara Yönelik İki Farklı Desteğin Detayları Açıklandı E Devlet ekranı Yıkıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre yeni bir ödeme paketinin sinyalleri verilmişti. Yeni dönemde çeyiz ödemesi adı altında bir ödenin yapılması için gerekli tüm çalışmalar noktalandı. Çeyiz ödemeleri yetim veya öksüz genç kızlar için verilecek. 27 yaşından önce evlenen her kıza verilecek olan ödeme için başvurular E Devletten ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınacak. 24 emekli maaşına denk olacak ödemeler için kısa zamanda başvuruların açılması bekleniyor. Başvurular sadece kızlar tarafından oluşturulacak. Bu bağlamda nişanlı olan çiftler içinde erkeklerin yapacağı başvuru geçerli olmayacak. Ödemeler PTT aracılığıyla ilgilisine ulaştırılacak.

Ödemeler Kendiliğinden Kesilecek

Bir diğer ödeme ise hiçbir sosyal haktan yararlanmayan kadınlara yönelik olacak. Kocası ölen ve ölen koca sigortalı olarak ölen kadınlara devlet maaş bağlamayı planlıyor. Ölen kişi ölmeden önce en az 3 ay sigortalı olmak durumundadır Yoksulluk aylığı ile karıştırılmaması gereken aylıkta maksat kadının kendini ekonomik olarak toparlaması. Kadın sigortalı bir işe geçtiğinde bu ödeme otomatik olarak kesilecek. Aynı ödeme babası ölen kız çocukları için de yapılacak. Dul ya da yetim olunması bu ödemenin alınması için yeterli olacak. İki ayda bir yapılacak ödemenin tutarı da belli oldu. Buna göre 650 TL ödeme alacak olan kadınlar bu ödemeleri de PTT aracılığıyla alabilecek E Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla doldurulacak form neticesinde kadınlara bu aylık bağlanacak..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP