DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
KADSİS ile Yastık Altından Ekonomiye! Vatandaş Ekonomiye Katkıda Bulunacak!
  • Finans 365
  • Finans
  • KADSİS ile Yastık Altından Ekonomiye! Vatandaş Ekonomiye Katkıda Bulunacak!

KADSİS ile Yastık Altından Ekonomiye! Vatandaş Ekonomiye Katkıda Bulunacak!

İstanbul Altın Rafinerisi ve kamu bankaları iş birliği ile vatandaş altınlarını diledikleri kuyumculardan banka hesabına aktarma şansı elde edecek. Yastık altında ki altınlar âtıl kaynak olarak görülmekte. Bu âtıl kaynağın dış finansmana bağımlılığı arttırırken, ülkenin ekonomik yeterliliğini tam anlamıyla kullanamamasına sebep oluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
KADSİS ile Yastık Altından Ekonomiye! Vatandaş Ekonomiye Katkıda Bulunacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KADSİS Nedir?

KADSİS; İstanbul Rafinerisi, kamu bankaları ve yurt çerçevesinde belirlenmiş kuyumcuların oluşturmuş olduğu üçlü koalisyondur. Türkiye genelinde, 70’in üstünde altın değerleme noktası testten, faaliyete geçmiş durumda. Bu sayının gün geçtikçe artacağı ve bu sistemin tüm illere yayılacağı öngörülüyor. Altın Değerleme Noktasında ki her işlem vatandaşın gözünün önünde gerçekleşiyor. Ayrıca işlemlerin her esnasında bankadan güvenlik kodu geliyor ve bu güvenlik kodu olmadan işlem yapılamıyor. Tüm işlemler ücretsiz ve vatandaşa kolaylık sağlamak adına düşünülerek düzenlendi.

Sistem Nasıl İşliyor?

İşlemlere başlamadan önce vatandaşın bir kamu bankasında altın hesabı bulunması gerekiyor. Sonrasında ise vatandaş kendisine en yakın altın değerleme noktası olarak belirlenen kuyumcuya gitmesi gerekiyor. Bundan sonra gerçekleşecek tüm işlemlerde bankadan güvenlik kodu gönderiliyor ve işlemler bu kod aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Bilgilendirme formu imzalanarak teslim edildikten hemen sonra cep telefonuna gelecek onay kodu ile KADSİS’e giriş yapılabiliyor. Altın teslim edildiği esnada kamera ile görüntü kaydı yapılarak, bu kayıt saklanıyor. Son işlem olarak sistemin üreteceği teslim tutanağı imzalanıyor ve işlem bitiyor. Bu sayede vatandaş güvenle altınlarını bankaya yatırabiliyor.

Çekim İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

KADSİS’te altınlar her kuyumcuda aynı değerde hesaplanıyor. Vatandaşın yatırımında; alım, satım, bozdurma veya nakde çevirme işlemlerinde herhangi bir değer kaybı yaşanmıyor. Yastık altında ki altınların devlet ekonomisine katkı sağlaması adına düzenlenen sistemde, vatandaş yatırdığı altınları isterse altın olarak geri alıyor, isterse de nakde çevirebiliyor. Bu sayede hem vatandaşın altınları güvende kalıyor hem de vatandaş Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP