DOLAR

32,3281

0.23%
EURO

35,1678

0.09%
ALTIN(gr)

2.296,97

0,87%
BİST 100

%
Kamu Bankalarında Devrim Gibi Çalışma Esnafa Şartsız 100 Bin TL
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kamu Bankalarında Devrim Gibi Çalışma Esnafa Şartsız 100 Bin TL

Kamu Bankalarında Devrim Gibi Çalışma Esnafa Şartsız 100 Bin TL

Devlet esnaf için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Yapılan son çalışmaya göre kamu bankaları tarafından esnafa kredi verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Kamu Bankalarında Devrim Gibi Çalışma Esnafa Şartsız 100 Bin TL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaf pandemi dolayısıyla inanılmaz zor günlerden geçiyor. Edinilen bilgiye göre iş yerlerinin cirolarına da dikkate alacak olan bankalara esnafa 100 bin TL’ye kadar kredi verecek. Verilmesi planlanan kredi için tüm çalışmalar tamamlandı. %1.14 oranında faiz işletilecek olan krediler için tüm esnaf başvuru için talep oluşturmaya başladı. Kamu bankları tarafından verilecek kredinin başvuru tarihi için net bir açıklama yapılmazken Vakıf Bank, Ziraat Bankası ve İş Bankasının sitelerinde başvuru oluşturmak mümkün olacak. Kısa zamanda başvuruların başlaması bekleniyor. Siteden başvuru yapamayacak olan vatandaşlar için şubelerde yüz yüze başvuru oluşturma seçeneği de oluşturulmuş durumda. Her başvur yöntemi için bankalar açıklamada bulundu.

İş Yerinin Ciroları Önemli

Buna göre yüz yüze kredi alacak olan vatandaşların şubelere giderek istenen e evrakları bankaya teslim etmeleri yeterli olacak. Vade seçeneği 60 ay ile sınırlı tutuldu. Bundan dolayı banak çalışanlarından kredilerin ödem planı için destek de alınabilecek. Faiz oranları vade seçeneklerine göre şekillendiğinden dolayı ödeme planı için bankadan destek alınabilecek. Aynı destek online bankacılıktaki sanal asistan tarafından da alınabilecek. İnternet bankacılığı ya da mobil işlemler ile işlem yapacak olan vatandaşlar anlık soruşlarını sanal asistan ile sorabilecek. Buna ek olarak ATM’lerden de başvuru oluşturmak mümkün. Bankalar başvuruların durumuna göre kredi limitini artırma opsiyonunu değerlendirebilecek. Bankalar iş yerlerinin cirolarına da dikkat edecek. Buna göre kredilendirme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP