Kamu Çalışanlarına Faizsiz Kredi Veren Bankalar Var Mı?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kamu Çalışanlarına Faizsiz Kredi Veren Bankalar Var Mı?

Kamu Çalışanlarına Faizsiz Kredi Veren Bankalar Var Mı?

Kamu çalışanlarına özel kredi kampanyaları düzenleyen bankalar devlet memurlarına çok daha uygun koşullarda kredi kulllandırmaya devam ediyor. Peki, kamu çalışanlarına faizsiz kredi veren bankalar var mı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Kamu Çalışanlarına Faizsiz Kredi Veren Bankalar Var Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ne yazık ki şu anda kamu çalışanlarına faizsiz kredi veren hiçbir banka bulunmuyor. Bankaların en önemli gelir kaynakları kullandırmış oldukları kredi faizleri olup hiçbir banka bu nedenle size faizsiz borçlanma imkanı sunmaz.

Bankalar tarafından kullandırılan faizsiz kredi kampanyaları ise hükümet tarafından desteklenmekte olan hibe krediler ya da teşvik kredisi gibi paketlerdir. Yani burada kredinin faiz yükünü devlet üstlenmekte, bankalar da bu şekilde kredi dağıtımını gerçekleştirmektedir. Bu nedenle hükümet bu tip bir karara imza atmadığı sürece memura faizsiz kredi verilmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Vakıfbank Kamu Çalışanlarına Özel Kredi Kampanyası

Memurlara özel kredi veren bankalar arasında yer alan Vakıfbank memur kredisi için şu anda 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandırmaktadır. Vakıfbank kamu çalışanlarına özel ihtiyaç kredisi kampanyası için şu anda kredi faiz oranı ise yüzde 1,35 olarak uygulanmaktadır.

Ziraat Bankası Kamu Çalışanlarına Özel Kredi Kampanyası

Türkiye’nin kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası bu nedenle kamu çalışanlarına özel kredi kampanyaları ile oldukça fazla tercih edilmektedir. Banka şu anda düzenlenen kampanyaya özel olarak Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı için yüzde 1,32 faiz oranını uygularken 48 ay vadeli 10000 TL ihtiyaç kredisi kullanan kişilerin aylık ödemeleri 299,04 lira olarak hesaplanmaktadır. Ziraat Bankası memura kredi konusunda en uzun 48 ay vadeli kredi kullandırmaktadır.

Halkbank Kamu Çalışanına Kredi Kampanyası

Kamu çalışanlarına özel kredi veren bankalar arasında yer alan Halkbank daha uygun koşullarda memurlara kredi kullandırmaktadır. Halk Bankası kamu çalışanlarına kredi başvurusu için Halk Bankası şubeleri üzerinden kredi başvurusunda bulunma imkanı bulunurken Halk Bankası SMS kredi başvurusu seçeneği de bulunmaktadır.

Halkbank kamu çalışanlarına kredi başvurusunda bulunmak için SMS göndermek isteyen kişilerin cep telefonlarının SMS bölümünden her birinin arasında boşluk bırakarak KAMU, kimlik numarası, gelir belgesi ve kullanılmak istenen kredi tutarı bilgilerini girerek oluşturdukları kredi mesajını Halkbank SMS kredi başvurusu numarası olan 3452 numarasına göndermeleri yeterlidir.

Denizbank Kamu Çalışanlarına Kredi Kampanyası

Denizbank memura özel kredi veren bankalar arasında yer alırken ne yazık ki diğer bankalara oranla kredi faiz oranları ile biraz daha yüksek seviyede yer alıyor. Banka kamu çalışanlarına kredi paketinde yüzde 1,74 faiz oranı sunarken 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP