DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
Kara Kaplı Defterin Hiç Açılmayacağını Duyan Vatandaşlar Bankalara Akın Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Kara Kaplı Defterin Hiç Açılmayacağını Duyan Vatandaşlar Bankalara Akın Etti

Kara Kaplı Defterin Hiç Açılmayacağını Duyan Vatandaşlar Bankalara Akın Etti

Vatandaşlar bankalardan kredi alırken inanılmaz şekilde zorlanmaya başladı. Neredeyse her banka sicil notuna bakıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Kara Kaplı Defterin Hiç Açılmayacağını Duyan Vatandaşlar Bankalara Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara liste ya da kara kaplı defter olarak bilinen ve sicil notları bozuk olan vatandaşlarınlistelendiği yer milyonlarca vatandasın canını yakıyor. Pandemi dolayısıyla binlerce vatandaş ya kredi aldı ya dakredi katı başvurusunda bulundu. Alınan maaş yetmeyince millet bu seçeneklere yıkılmak zorunda kalıyor. Ancak yine pandemi dolayısıyla milyonlarca vatandaşın işsiz kaldığı düşünülürse borçların vaktinde ödenmemesi de çok olası. Bankaların göz ardı ettiği bir husus olan bu durum binlerce hatta milyonlarca vatandaşı mağdur etti. Kredi almak isteyenvatandaşlarborçlarını geç ödeyip kara listeyegirdiklerinden hiçbir şekilde kredi alamıyorlardı. Duruma el atan devlet bankalarla anlaşmaya gitti. Kamubankalarıyla anlaşan devlet vatandaşın kolaylıkla kredi almasını sağlamış oldu.

24 Saat Kredi İmkanı

Ziraat Bankası, İş Bankası ve Vakıf Bankın vereceği kredilerin başvurularında kara listeye bakılmayacak. Bu sayedevatandaşlarrahatlıkla kredi alabilecek. Krediye ilişkin vade seçenekleri, faiz oranları ve kredi limitleri de konuşuldu. Buna göre %1.71 oranında faiz uygulanacak ve bu kredilerinborçları36 aya kadar bölünecek. 60 bin TL’ye varan kredi limitleriyle vatandaşların hepsi ihtiyaçlarınıkarşılayabilecek. Kredi başvuruları ise şubelere giderek ya da online işlemlerle halledilebilecek. ATM’ler ve ALO Kredi Hattı da başvuru işlemlerini alacak yerlerden. ALO Kredi Destek Hattı ile şubeler mesai saatlerinde hizmet vermeye devam ederken diğer platformlar 7 gün 24 saat kredi başvurusu alabilecek. Başvurudan en geç 1 hafta sonra kredinizi alabileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP