DOLAR

32,5960

0.36%
EURO

34,8722

0.38%
ALTIN(gr)

2.497,18

0,53%
BİST 100

%
Karşılıksız 1625 TL Ödeme Yapılacağını Duyan Vatandaşlar Sıraya Girdi
  • Finans 365
  • Finans
  • Karşılıksız 1625 TL Ödeme Yapılacağını Duyan Vatandaşlar Sıraya Girdi

Karşılıksız 1625 TL Ödeme Yapılacağını Duyan Vatandaşlar Sıraya Girdi

Son dönemde anında ödeme yapılıyor olması vatandaşın elini kolaylaştırıyor. Devlet desteklerindeki artışın yanında böyle iyileşmelerin yapılması herkesi .ok sevindiriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Karşılıksız 1625 TL Ödeme Yapılacağını Duyan Vatandaşlar Sıraya Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alt limit 750 TL olarak belirlenirken başvuru durumuna göre 1625 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Belirli şartlar dahilinde gerçekleşecek olan ödemede başvuru yapan herkese ödeme yapılacak. Korona virüsle beraber /43 oranında artan devlet destek ödemlerinden 3.4 milyon hanenin faydalandığı da belirtildi. Bu oranın ilerleyengünlerde daha da artması bekleniyor. Çünkü devlet saha çalışanlarını arttırmış durumda. Eskiden daha az konu başlığı için ödene gerçekleştirilirken şimdiler de her kalem için ayrı ödeme oluşturuluyor. Pandeminin etkili yavaş yavaş azalırken normalleşme süreci için de vatandaşın toparlanması gerekiyor. Bu nokta da çalışanların sürdüğü açıklandı. İş yeri sahiplerinin daha çok yaralanacağı bu çalışmada ekonominin hareketlenmesi bekleniyor.

Ekonomi Verilerinin İncelenmesinden Sonra Zam Yapılması Bekleniyor

Yaşlı ve engelli vatandaşlar için de ödemeler yapılacak. Yeni dönem ödemelerinin %78’i yaşlı ve engelliler için yapılacak ödemeyi kapsıyor. Bakacak kimsesi olmayan yaşlılar için evde bakım parası ödenecekken buna ek olarak 65 yaş aylığı için de başvurularalınmaya başlandı. Engelli vatandaşlar da sağlık raporu ile başvurdukları taktirde onlara da evde bakım parası ödenebilecek. 69,5 milyar ödeme yapılması bekleniyor ancak enflasyon verilerinden dolayı bu tutarın daha da artması planlanıyor. Yapılacak ödemeler eşi vefat eden kadınların alacağı para da eklendi. Cenaze ödemesine ek olarak verilecek ödemelerin aylık olması için çalışmalar devam ediyor. Cenaze ödemesi ise tek sefere mahsus ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP