Kendi İşini Kuracaklara Destek Devletten Gelecek

Kendi İşini Kuracaklara Destek Devletten Gelecek

İŞKUR kendi işini kurmak isteyen vatandaşa destek sağlamaya devam ediyor. Son olarak planlaması yapılan destekle beraber 15 vatandaşa 933 bin TL hibe desteğinden bulunulacak. Yakın tarihlerde detaylı açıklamalarda bulunacak olan İŞKUR kendi işini kurmak isteyen vatandaşların takipte kalmasını belirtti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Kendi İşini Kuracaklara Destek Devletten Gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibe Desteği Programı ile birçok vatandaşa kendi işin, kurma imkanı veriliyor. Pandemiden kaynaklı iş bulma zorluğu göz önüne alındığında vatandaş kendi işini kurmayı daha doğru buluyor. İŞKUR kendi işini kurmak isteyen vatandaşa destek olmayı sürdürecek. Aydın İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde olan İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşlerini Kurmalarına Yönelik hibe desteği verileceğini açıkladı. Kontenjanı sınırlı olan desteğe sadece seçilen 15 kişi hak kazanacak. Toplamda 933 bin TL harcanacağı belirtil. Başvuru tarihi tam açıklanmadı ancak vatandaş İŞKUR sitesinden takip edebilir.

Engelli Bireyler ve Eski Hükümlüler Değerlendirilecek

Seçilecek 15 kişi ise kendi içinde sınıflara ayrıldı. Buna göre 13 kişi engelli bireylerden olurken 2 kişi ise hükümlülerden seçilecek. Katılımcıların projeleri arasında oylamaya gidilerek en iyi projeler hibe desteği almaya hak kazanacak. Proje içeriği olarak hayvancılık, hizmet sektörü, market işletmeciliği gibi konulardan oluşabilir. Seçilen projelere 13 engelli vatandaşa toplamda 845 bin TL 2 hükümlüye 88 bin TL olacak şekilde fon ayrıldığı belirlendi. Hükümlülerin eskiden hükümlü olma şartının getirildiği de açıklandı. Başvuruları yaparken proje detayları ve kendilerini tanıtan belgeleri kullanmaları gerekmektedir. Tüm evraklar tamamlandığında projenin yarışmaya dahil edileceği belirtildi. Projelerin analiz süresinin de gereğinden fazla uzatılmayacağı da edinilen bilgiler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP