Kendi İşini Kuran Gençlere Müjde Geldi! 15 Bin 720 TL Devlet Desteği Verilecek

Kendi İşini Kuran Gençlere Müjde Geldi! 15 Bin 720 TL Devlet Desteği Verilecek

Binlerce insana müjdeli haber verildi. 3 sene boyunca vergi yardımı sağlanacak ve bir sene SGK primi devlet adına karşılanacak. Devlet gençlere yardım etmek için çalışmalarına devam ediyor. Kendi işini kuran gençlere yapılan yardımlar ile birlikte senelik avantajlar saymakla bitmiyor. Primde 12.184 TL, vergi de ise 15.720 lira yardım edilecek. İşte bu desteğe dair haberler. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Kendi İşini Kuran Gençlere Müjde Geldi! 15 Bin 720 TL Devlet Desteği Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütün gençlerin yakından ilgi alanına giren karar sunuldu. Devlet kendi işini kuran gençlere büyük bir yardım veriyor. En mühim olan yardım kalemlerinden bir tanesi de gençlerin 3 sene zamanında vergi ödemeyecek olması kararı verildi. Ülkemizde gençler hem istihdam sağlamak hem de iş kurmak için yardım sağlanıyor. Girişim yardımına dair işte son dakika haberleri…

Girişim yardımları arasında vergi ve prim kolaylıkları öne sürülüyor. Genç girişimcilere vergi primleri sağlanıyor ve ilk defa kendi işini kuran insanlara SGK veya bağ-KUR’lu olarak kayıt yaptıran 18 ila 29 yaşlarında ki gençlere bir sene boyunca prim ödemeleri devlet adına yapılıyor. Bu durumda genç insanlar iş hayatına atıldığında SGK prim ödeme gereği duymadan işlerini yerine getirebiliyorlar. Verilecek olan destek en alt düzeyde hesaplandığında bile gerekli tutarlar 12.184 lirayı buluyor.

Genç yaşta iş hayatına atılanları her ay 15.000 liralık prim ödemeleri yapmaları gereken ücreti cüzdanlarına koyabilecekler. Prim yardımlarından faydalanmak isteyenlere işinde bir fiil çalışması ve işi kendisi adına idare edilmesi koşulu isteniyor.

3 Yıl Vergi Olmayacak!

İlk defa bir gelir vergisi mükellefi olarak iş hayatına atılmış kendi işini kurmuş genç insanlara 3 senelik vergi istisnası sağlanıyor. Genç insanlara 3 sene boyunca kazançlarından 75 bin liralık kısım vergi için kesiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP