DOLAR

32,8517

0.69%
EURO

35,4437

0.47%
ALTIN(gr)

2.511,47

1,11%
BİST 100

%
Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara İnanılmaz Fırsat 20 Bin TL Anında Hesaba Yatacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara İnanılmaz Fırsat 20 Bin TL Anında Hesaba Yatacak

Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara İnanılmaz Fırsat 20 Bin TL Anında Hesaba Yatacak

İş gücüne katılım noktasında kadın girişimcilerin sayılarının artması devleti de harekete geçirdi. Projesini hazırlayan kadınlara ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara İnanılmaz Fırsat 20 Bin TL Anında Hesaba Yatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber iş gücüne katılım ve istihdam konusunda sıkışıklıklar oluştu. Devlet bunun önüne geçmek için ve kadınları da iş gücüne katmak için yeni bir çalışma başlattı. Kadınların iş gücüne katılımıyla beraber ekonomi de ciddi anlamda hareketlilik oluşması da bekleniyor. Birçok kurum ve kuruluşun da destek vereceği bu çalışma ile kadınlar başka iş kollarına da yönlendirilebilecek. Oluşturulan finansal modeller sonucu 20 bin TL’ye varan ödemelerin yapılması bekleniyor. Kadınlara yapılacak olan bu ödeme ile iki farklı proje hayata geçmiş olacak. Sıfırdan iş kuran kadınlar desteklenirken zaten mevcutta olan işletmelerin de büyütülmesi hedefleniyor. Birçok sahaya yönelik olacak olan bu çalışmada kadınlar kısıtlanmayacak. Tarımdan tekstile çok geniş yelpazede iş kurulumu sağlanacak.

Performanslar Değerlendirilip Ona Göre Ödeme Yapılacak

Kobili olan kadınlara KOSGEB işbirliği ödemelerin sağlanması da söz konusu. Hibe, kredi gibi çeşitli destek paketleri masada görüşülüyor. En kısa zamanda başvuruların başlaması bekleniyor. Başvurular ile binlerce kadının bu ödemeden yararlanacağı açıklandı. Yüzde seksen oranında bir destek sağlanması planlanırken bazı ödemelerin geri alınmayacağının da altı çizildi. Pandemiyle beraber yaşanan ekonomik sıkıntı herkesin malumu. İşini kuran girişimci kadınların da bu durumdan etkilendiği tahmin ediliyor. Devlet kadınların işlerini tam anlamıyla oturttuktan sonra ödeme alınacağının altını çiziyor. Performans dönemlerine göre yapılacak ödemede 5 binden 20 bin TL’ye kadar ödeme sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP