DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Kendi İşini Kurmak İsteyen Vatandaşların Önünde Engel Kalmadı Sermaye Devletten
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kendi İşini Kurmak İsteyen Vatandaşların Önünde Engel Kalmadı Sermaye Devletten

Kendi İşini Kurmak İsteyen Vatandaşların Önünde Engel Kalmadı Sermaye Devletten

Maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar kendi işlerini kurmanın yolunu arıyor. Tek engel olan sermaye de devlet eliyle çözüldü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Kendi İşini Kurmak İsteyen Vatandaşların Önünde Engel Kalmadı Sermaye Devletten
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkasının yanında çalışan vatandaşlar pandemiyle beraber kendi işlerini kurmak için atağa geçti. Ancak bu noktada nakit para sıkıntısı yaşayan vatandaşlara devlet el uzatacak. 15 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlanacak. Bu sayede vatandaşlar kendi işlerini kurmak için yeterli sermayeye sahip olmuş olacak. Verilen kredinin geri ödemesi ilk 1 sene istenmeyecek. Bir senenin sonunda başlayacak olan ödemelere esnek vade seçenekleri uygulanmış olacak. Kredi veren birçok kurum kredi faiz oranlarıyla işlem yaparken bu kredi kampanyasında faiz olmayacak. Sıfır faizle kredi alacak olan vatandaşlar 48 aya varan vade seçenekleriyle kendi işlerini kurmuş olacak. Başvurular Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılacak. Başka kurumlar başvuru almayacağı gibi online şekilde de başvuru yapmak mümkün olmayacak.

Gerekli Eğitimlerin Alınmış Olması Gerekiyor

İş kurma kredisinden yararlanmak için belli şartları yerine getirmek gerekiyor. İlk olarak kredi için başvuruda bulunacak olan vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Sınır yaş olarak kabul edilen 18 yaş için de izin çıktı. Onlar da başvuru yapabilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve burada ikamet etmek kredi almak için önemli olacak. İŞKUR aracılığı ile verilen iş kurma danışmanlığına ilişkin eğitimlerin de alınmış olması gerekiyor. KOSGEB aracılığı ile kurulmuş olan girişimcilik programlarına katılmış olmak da artı puan sağlayacak. Bu şartları sağlayan tüm vatandaşların başvuruları kabul edilecekken diğer vatandaşların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP