Kimse Çocuğundan Ayrılamayacak Devlet Anında 50 Bin TL Ödeyecek

Kimse Çocuğundan Ayrılamayacak Devlet Anında 50 Bin TL Ödeyecek

Yapılan açıklamaya göre devlet aile bütünlüğünün korunması adına yeniş kararlar aldı. Bu kararları şekillendiren durum ise pandemi oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
Kimse Çocuğundan Ayrılamayacak Devlet Anında 50 Bin TL Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolaysıyla aileler parçalanma noktasına geliyor. Kapanan iş yerlerinden ayrılan vatandaşlar evlerine ekmek götüremez duruma geldi. Kimi iş yerleri vatandaşları izne çıkartıyor. Durum böyle olunca evinde çocuğu olan aileler kara kara düşünmeye başlıyor. Bu durumdan en çok etkilene tabiki çocuklar oluyor. Pandeminin sonlarına doğru maddi imkânsızlıklarla başa çıkamayan aileler çocuklarını esirgeme kurumlarına vermeyi düşünüyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen devlet 18 yaşından küçük çocuğu olan vatandaşlar için 50 bin TL kredi vermeye karar verdi. Verilecek kredi faizsiz ve 36 ay vadeli olarak planlandı. Bu sayede vatandaşlar hem çocuklarından ayrı kalmayacak hem de mali durumlarını düzeltmiş olacak.

Başvurular Online Olarak Ya Da Yüz Yüze Yapılabilir

Krediden yararlanmak isteyen vatandaşların kefil ya da teminat bulmalarına gerek yok. Zaten bu dönemde herkes maddi açından sıkıntıda. Kimse kimseye kefil olacak halde değil ve kredi almak bu şekilde oldukça zor olacak. Verilmesi planlanan kredideki amaç aileleri zor durumda kalmadan ailelere kredi vermek. Bundan dolayı kefilsiz ve teminatsız kredi alınabilecek. Kredi alacak olan vatandaşlar gelir belgelerine ek olarak kimlik bilgilerini ve 18 yaşından küçük olan çocukların kimlik bilgilerini evraka koyarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletmelidir. İsten vatandaşlar E Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Ancak evinde bilgisayar imkanı olmayan vatandaşlar Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunabilir. Krediler PTT aracılığıyla vatandaşa ulaştırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP