DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Kimsenin Haberi Yok Yeni Kararla 960 TL Ödeme Alabiliyorsunuz

Kimsenin Haberi Yok Yeni Kararla 960 TL Ödeme Alabiliyorsunuz

Dar gelirli vatandaşlara devlet çeşitli şekillerde destek olmaya devam ediyor. Buna göre kaymakamlıklara yapılacak başvuru ile 960 TL almak mümkün. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Kimsenin Haberi Yok Yeni Kararla 960 TL Ödeme Alabiliyorsunuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber temel ihtiyaçları karşılamak vatandaşlar için hayli zor oluyor. Özellikle iş bulma konusunda yaşanan sıkıntıların haddi hesabı belli değil. Ancak devlet bu kadar imkansızlık arasında vatandaşını yalnız bırakmıyor. İş sahibi olmayan, dar gelirli olan vatandaşlar başvuru yapmaları halinde kaymakamlıklardan 960 TL ödeme alabilecek. Periyodik olarak gerçekleşecek ödemelerin süreleri şu an için net değil. Ancak ilk etapta 3 ay olacak şekilde ödeme yapılacak. İlerleyen zamanlarda pandeminin ilerlemesi devam ederse mevcut ödemeler 3 aylık periyotlar şeklinde uzatılacak. Başvurular ise kaymakamlıklardan ya da E Devlet üzerinden yapılabilecek. Kaymakamlılara yapılan başvurular toplu olarak değerlendirilerek ödemeler gerçekleştirilecek.

18 Yaşından Küçüklere Müsaade Yok

Bir diğer detay ise bu ödemeler için belli bir kurum ile iş birliğine gidilmedi. Başta öze dernek ve vakıf olmak üzere devlete bağlı her kurum ve kuruluş bu ödemeyi yapmak için bir araya geldi. Saatlerce aynı masa etrafında toplantı yapan yetkililer vatandaşlara yapılacak bu desteğin detaylarını konuştu. Yapılan açıklamaya göre ödeme başvurularını yapan kişinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Üst sınır belirlenmese de akli faaliyetlerini kullanabilen vatandaşların başvuru yapması bekleniyor. Ayrıca hane içine giren gelir miktarı da çok önemli olacak. Asgari ücretin 1/3’ü sınır limit olarak belirlendi. Buna ek olarak ödemeler vatandaşın paylaşacağı IBAN numaralarına gönderilmiş olacak. Herhangi bir bankayla anlaşma şimdilik sağlanmadı. İlerleyen günlerde duyuruların güncellenmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP