Kira Destek Ödemelerinde Büyük Hamle Başvuran Ödemeyi Alıyor

Kira Destek Ödemelerinde Büyük Hamle Başvuran Ödemeyi Alıyor

Kira destek ödemeleri en çok talep alan ödemelerin başında geliyor. Ekonomik sıkıntıların artmasıyla birlikte kira ödemeleri başa çıkılmaz bir hal alıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Kira Destek Ödemelerinde Büyük Hamle Başvuran Ödemeyi Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteği kapsamında yapılan kira ödemeleri için belirlenen oran da açıklandı. Buna göre hane başına 1150 TL kira desteğinde bulunulacak. Başvuruların her an başlayacağı belirtilirken bu ödemeden faydalanmak için bazı şartlara da uyulması gerekiyor. Kirada oturan vatandaşlara rahat nefes aldıracak olan bu ödeme her ay düzenli olarak ödenecek. Ödemelerde dikkat edilecek bir diğer önemli kıstas ise kişinin hangi şehirde oturduğu konusudur. Büyük şehirlerde oturan vatandaşlara daha yüksek meblağlarda ödeme gerçekleştirilecek. Bu durum için ödeme planı bile oluşturuldu. Büyük şehirler için 1150 TL’ye kadar ödeme yapılacakken diğer şehirler için bu tutar 715 TL olarak belirlendi.

Ödemelere Yıkım İşlemleriyle Beraber Başlanması Planlanıyor

Ödemelere 18 ay boyunca devam edilecek ancak ödeme süresini pandemi belirleyecek. Olası durumlar için 36 ay ödeme yapılması da mümkün. Başvuruyu isteyen herkes yapabilirken bir grubun başvuru yapması zorunlu hale getirildi. Evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşların muhakkak başvuru yapması isteniyor. Başvuru yapılacak yerler ise belirlendi. Yardımlaşma ve dayanışma vakıfları başta olmak üzere belediyeler ve ilgili birimler başvuru alma işlemlerine başlayacak. Kentsel dönüşüme tabi olan vatandaşlara kira destek ödemeleri hızlı şekilde gerçekleştirilecek. Ayrıca bir kereye mahsus olacak şekilde 5425 TL taşınma ücreti de başvuru yapıldığı taktirde ödenecek. Ödemelerin ise yıkım kararının hemen ardından aya da yıkım işlemlerinin başladığı tarihle beraber başlaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP