Kira Desteklerinde Devrim Niteliğinde Yenilik Devlet Araya Girecek

Kira Desteklerinde Devrim Niteliğinde Yenilik Devlet Araya Girecek

Büyük şehirler başta olmak üzere her şehirde kira ödemeleri son zamanlarda problem olmaya başladı. Devletin radarına takılan bu duruma çözüm ise gecikmedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Kira Desteklerinde Devrim Niteliğinde Yenilik Devlet Araya Girecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaflar için çalışmalarını artıran devlet ekonomi politikalarını buna göre oluşturmaya başladı. İş gücünde yaşanan seyreklik ve istihdam alanlarının daralması devlet ekonomisi için de dezavantajlı bir durum. Kadınların iş gücüne dahil edilme süreci devam ederken esnafa da kolaylıklar sağlanmaya çalışılıyor. Siftah yapamadan kira, fatura ödeyen esnaf çareyi kepenk kapatmada buluyor. Bu durumun önüne geçmek için devlet kiraların büyük bir kısmını üstlenmeye karar verdi. Yapılan çalışma esnaf ve sanatkarları kapsarken diğer meslek grupları için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Kira desteklerinin yanında hibe desteklerinin de verileceği konuşuluyor. Hibe destekleri için sona yaklaşıldığının altı çizildi.

Pandeminin Seyri Her Şeyi Değiştirecek

Başvuru sürecinin gayet kısa tutulması bekleniyor. Birçokesnafın kan ağladığı bu dönemde resmi işlemlerden ziyade hemen icraate geçilmesinin uygun olacağı düşünülüyor. Kira desteklerine ek olarak ayda 1000 TL ödemenin de gerçekleştirileceği belirtildi. 1000 TL’yi isteyen istediği şekilde kullanabilecek. Oluşturulan bu serbestilik ile her dükkan sahibi vatandaş kendi ihtiyacına göre harcama yapma imkanı bulacak. Yapılması planlanan ödemelere 3 ay süre verildi. 3 aylık sürenin ardından oluşan tablo incelenecek. Duruma göre 3 ayın üzerine 3 ay daha eklenebilecek. Ödemeler esnasında kalabalık oluşmaması adına TC kimlik numaralarının son hanelerine göre ödemeler yapılacak. Büyük şehirlerde yaşayan esnaflar 750 TL ödeme alacakken diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlar için bu tutar 500 TL olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP