Kira, Elektrik, Gıda Desteği Bir Arada Şartlar Belli Oldu Mu?

Kira, Elektrik, Gıda Desteği Bir Arada Şartlar Belli Oldu Mu?

Pandemiden dolayı vatandaşlar zor günlerden geçerken öte yandan kışın bastırmasıyla herkes panik olmaya başladı. Maddi anlamda sıkıntı çekenlere ise devlet destek vermek için kolları sıvası. Verilmesi planlanan devlet desteği ile tüm ihtiyaçlar karşılanabilecek. Özellikle yakacak, gıda, kira gibi giderlere çok fayda sağlayacağı düşünülüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Kira, Elektrik, Gıda Desteği Bir Arada Şartlar Belli Oldu Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet anlayışı ile destek paketlerinin içeriği genişletilmeye devam ediliyor. Önceden belli alanlar için yapılan devlet desteklerinin yerini şimdi tüm ihtiyaçları kapsayan destek ödemelerine bıraktı. Talep çoğunlukla gıda desteklerine yönelik olsa da diğer konularda da talepler mevcut. İhtiyacı olan vatandaşın kaymakamlığa muhtarlığa başvurmaları halinde devlet el uzatacak. Daha önce devlet desteğinden yararlanmamış vatandaşlar için farklı seçenekler de sunuluyor. Tek seferde ödeme yapılacağı gibi aylık belirli periyotlarla ödeme yapılması da mümkün.

Evraklar Eksiksiz Şekilde Toplanıp Teslim Edilmeli

Geri ödemesi olarak yapılması planlanan ödemeler için vatandaşlar bilgilendirilecek. Karşılıksız olacak bu destek ödemeleri için belli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Özellikle istenen evrakların vaktinde ve doğru şekilde ilgili kurumlara iletilmesi isteniyor. Yaşanacak herhangi bir sıkıntı da ödemelerde aksamalar olabileceği gibi reddedilme durumu da söz konusu. Reddedilmeler genellikle gelir durumunun aranan şartlara uygun olmaması sonucu oluyor. Başvurular için Sosyal Yardımlaşma Vakfına yönlendirmeler gerçekleştirilecek. Talep edilirse bu yardımlar nakdi şekilde de olabilecek. Asgari ücretin üçte birini alan vatandaşların başvurmalarıisteniyor. Doğrudan kuruma giderekbaşvurmak dışında online şekilde de devlet destek talebi oluşturulabilir. E Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvuruların erken yapılması vatandaş lehine olacaktır. Başvurular değerlendirildikten sonra hızlı şekilde ödemelere başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP