DOLAR

32,4871

0.11%
EURO

34,7947

0.19%
ALTIN(gr)

2.493,34

1,28%
BİST 100

%
Kira Ödemesinde Yeni Dönem Herkesi Geriyordu Kurallar Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Kira Ödemesinde Yeni Dönem Herkesi Geriyordu Kurallar Açıklandı

Kira Ödemesinde Yeni Dönem Herkesi Geriyordu Kurallar Açıklandı

Vatandaşların temel ihtiyaçlarından doğan masraflarını karşılayan devlet yeni bir çalışmaya da tamam dedi. Buna göre gelir kira ödemelerinde çok çok önemli olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Kira Ödemesinde Yeni Dönem Herkesi Geriyordu Kurallar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre 3577 TL altı maaşlar için devlet kira ödemesi yapmayı planlıyor. Asgari ücretin altı olan bu tutar için devlet daha fazla dayanamadı. Pandemi süresince iş bulma konusunda zor durumda kalan vatandaşlar asgari ücretin altında çalışma performansı sergileyebiliyor. Devlet bunun önüne geçmek adına, geçimi daha da kolaylaştırmak istediğinden bazı temel ihtiyaçları karşılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde elektrik ve diğer faturaların borçlarına destek ödemesi çıkartan devlet yeni dönemde asgari ücretin altında açılan vatandaşlar için ödeme çıkartmaya karar verdi. 3577 TL’nin altı açlık sınırına yaklaştığından devlet bu durumda vatandaşı daha da sıkmamaya çalışıyor. Aileler içinde çocuklar olduğu taktirde daha farklı ödemelerin verileceği de vurgulandı.

Asgari Ücretin Altı Sınır Olarak Belirlendi

Asgari ücretin altında çalışılması kira desteği almak için çok önemli. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar için bu ödeme daha fazla olacak. Devlet kira ödemeleri için belli bir sınır belirlemeyi planlıyor. Bu sınırın üstendeki diğer kiraları vatandaş kendi cebinden karşılamak zorunda. Bunların haricine başvurular iki şekilde yapılacak. Başvurular hangi şekilde yapılırsa yapılsın hepsi yazılı şekilde şartına bağlı kılınmıştır. Bundan dolayı şekil şartlarına uymayan tüm başvurular dikkate alınmadan reddedilecektir. Reddedilmeye bağlı olarak bir daha başvuru şansı da elde edilmeyecektir. Başvurular E Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla devlete sunulacak. Başvuruyu evi tensil eden büyüğün yapası daha doğru olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP