Kiracılara 1150TL Kira Yardımı Devam Ediyor!

Kiracılara 1150TL Kira Yardımı Devam Ediyor!

Devletten kiracılara sevindirici haber geldi! Her ay kiracılara 1150TL devlet yardımı geliyor. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler için başvurular başlıyor. Çevre ve şehircilik bakanı, yeni sahibi olacaklara ve kiranda oturan vatandaşlar için yardımını sürdürmeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Kiracılara 1150TL Kira Yardımı Devam Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlden ile değişen kentsel dönüşümlere göre kira yardımları son hızıyla devam ediyor. Büyük şehirlerde ödenen miktar 1150 liraya kadar çıkarken küçük ve nüfusu az olan illerde ise bu yardım 715lirayı buluyor. Çevre ve şehircilik bakanlığından sağlanan bu destekler 18 ay boyunca devam ediyor. Bu ödemeler duruma göre en fazla 36 aya kadar çıkabiliyor. Evleri kentsel dönüşüm kapsamına giren aileler kira yardımı başvuru yapmak zorunda. Bu başvurular çevre ve şehircilik il müdürlüklerine, belediyelere veya sosyal yardımlaşma derneklerine yapılabiliyor.

Kentsel Dönüşümde Kira Ödemesi

2019 yılı içinde kentsel dönüşüm nedeni ile kira yardımları en fazla1150TL’yi en az olarak ta 715TL’yi buluyordu. Ancak 2020 yılın da bu ödemeler de artış olacağı bekleniyor. Çevre ve şehircilik bakanlığının 2020yılı kira ödeneklerin de değişime gitmesi bekleniyor.

İstanbul, Ankara, İzmir’de kira ödenekleri 1150 TL olarak belirlenirken bunun yanı sıra aynı hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5bin 425 lira destek te sunulmakta.

Kira Yardımı Ödemesi Ne Zaman Başlayacak?

Devletten kira yardım destekleri tahliye kararı verilmesi veya yıkım işlerinin başlaması itibari ile devletten kira yardımı da alınmaya başlanacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP