DOLAR

32,3338

0.24%
EURO

34,9837

-0.45%
ALTIN(gr)

2.307,65

1,33%
BİST 100

%
Kiracıya 800 TL Ve Üzerinde Verilecek Olan Kira Yardımı Geliyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Kiracıya 800 TL Ve Üzerinde Verilecek Olan Kira Yardımı Geliyor!

Kiracıya 800 TL Ve Üzerinde Verilecek Olan Kira Yardımı Geliyor!

Kira yardımı ile ilgili milyonlarca insan tarafından araştırmalar sürüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Kiracıya 800 TL Ve Üzerinde Verilecek Olan Kira Yardımı Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira yardımı aramaları özellikle korona virüs etkilerini gösterdiği dönemde oldukça arttı. Bu süreçte ekonomisi etkilenen aileler kira borçlarını ödemekte zorlandı. Devlet tarafından çeşitli kalemlerde destek sağlansa da kira yardımıyla ilgili net bir açıklama gelmemişti. Peki, kira yardımı ödemesi yapılıyor mu?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altında bir ve ikinci fazın sonrasında 3. Faz korona virüs pandemi sosyal destek yardımları olarak 1000TL nakit yardımları ihtiyaç sahiplerine ödenmeye devam ediyor. Öte yandan devlet 2020yılı kira yardımlarına iki kategoride devam ediyor. Kentsel dönüşüm sebebiyle kira ücreti ödemesi Çevre Ve Şehircilik bakanlığı tarafından takibi sağlanırken maddi durumu el verişsiz olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kira yardımı ise Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler tarafından ödeniyor.

Kaymakamlıklar bünyesi altında Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfına müracaatta bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerine de kira ve barınma yardımı ödemeleri de yapılmaktadır. Öte yandan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı da evi kentsel dönüşüme tabi tutulan ev sahibi ve kiracı vatandaşlara kira ödemesi yapmaktadır.

Dar Gelirli Ailelere Kira Yardım Müjdesi

El verişsiz maddi durumları nedeniyle birtakım aileler sağlıksız, yetersiz ve yaşamaya elverişli olmayan evlerde oturmaktadır. İşte devlet, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde dar gelirli ailelere yönelik kira yardımlarına devam etmektedir. Evsiz ailelere de barınma ihtiyaçları için barınma yardımı yapılmaktadır. Öte yandan maddi durumu yetersiz vatandaşlara kira borçlarını ödemeleri konusunda kira yardımı da yapmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP