Kiranın Yarısını Devlet Ödeyecek Girişimciler Akın Ediyor

Kiranın Yarısını Devlet Ödeyecek Girişimciler Akın Ediyor

Tarım alanında iş kurmaya çalışan girişimciye en büyük destek yine devletten geliyor. Piyasalardaki arz talep dengesini doğru şekillendirmek ve fiyatlardaki istikrarı sabit hale getirmek için 5 yıl sürecek devlet desteğinde son adımlar atıldı. Buna göre tarımda sağlıklı depolama yapmak isteyen girişimcilere Lisanslı Depoculuk Sistemi başlığı altında destek sunulacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Kiranın Yarısını Devlet Ödeyecek Girişimciler Akın Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılması planlanan bu destekle tarım sahasının hareketlenmesi bekleniyor. Tarımda üretim yapan vatandaşların bu şekilde ürünlerinin zayi olması engellenecek. Ürünler sağlıklı şekilde depolandığı gibi sigortalı da olacak. Dönem dönem yaşanan düşük fiyatla ürün elden çıkarma durumu da bu şekildeönlenecek. Üretici dilerse fiyatların düşük olduğu hasat zamanlarında ürünlerini depolayabilecek. Piyasada arz talep dengesini bu yolla dengelemeyi amaçlayan devlet ayrıca fiyatlara da bu şekilde müdahale edebilecek. Verilecek devlet desteği sadece üreticinin işine yaramayacak. Tarım sanayinde bulunan kişilerin kullandığı ürünler de depolarda muhafaza edilecek.

Farklı Ürünlere Farklı Devlet Destekleri Sağlanacak

Denk gelen tarım sanayi malzemesi anında alınıp depolara yüklenecek ve bu şekilde istenilen zamanda istenen malzeme anında kullanılabilecek. Tarımda depolama işini yürüten girişimcilere verilecek olan devlet desteği sayesinde tarım alanındaki diğer girişimcilerin de bu şekilde faydalanması sağlanacak. Kararın Resmi Gazetede yayınlanmasını ardından karar uygulanabilecek. Hangi üründen ne kadar destek verileceği de hesaplandı. Buğdayı arpa, yulaf mısır gibi ürünlerin tonu için 3 TL, pamuk için tonu 7 TL, fındık, zeytin, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm, kuru incir içinse ton başına 10 TL devlet desteği sağlanacak. Ziraat Bankasına ise %0.2 oranında komisyon verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP