Kırsal Alanlara Destek Yine Devletten Tam 30 Bin TL Anında Ödenecek

Kırsal Alanlara Destek Yine Devletten Tam 30 Bin TL Anında Ödenecek

Yapılan açıklamaya göre işini ve tüm düzenini kırsal alanlarataşınanlara 30 bin TL hibe destek ödenecek. Pandemi dolayısıyla vatandaşlar doğal yaşama yönelmiş durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Kırsal Alanlara Destek Yine Devletten Tam 30 Bin TL Anında Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hem maddi açıdan daha kolay toparlana vatandaşlar hem de temiz havada korona virüse geç yakalanıyor. Devlet meselenin ekonomik boyutuyla daha çok ilgileniyor elbette. Pandemi öncesinde herkesin şehirlere taşınma telaşı mevcuttu. Bu durum tarımdan ziyade sanayi ve hizmet sektörünü hareketlendiriyordu. Bir yerden sonra bu iki sektörde çalışanlar için yer kalmamaya başladı. Bundan dolayı işsizlik de aldı başını gitti. Pandemi dolayısıyla çoğunluğun kırsal alanlarayönelmesi ile devlet ekonomisi tarın yönüne ivme kazandı. Üretim arttı hazinenin yüzü güldü. Devlet bu durumun artarak devam etmesini bekliyor. Bunun için vatandaşlara hibe desteği vereceğini açıkladı. Verilecek olan hibe destek kimi vatandaş için teşvik niteliğinde olurken kimi vatandaşlar için ilerini büyütecek bir kapı olacak.

Ana Merkez Muhakkak Kırsal Alanda Olmalı

Daha önceden kırsal alana gidip yeni başlattığı girişimi olan vatandaşlara verecek hibe destek de amaç vatandaşın işini büyütmesi olarak açıklandı. Ancak halihazırda projesi olan vatandaşlar ve bu projeyle kırsala yerleşecek olan vatandaşlar içinse girişimciliködemesine benzer bir ödeme yapılacak. Bu sayede her iki tarafa da yarayacak bir ödeme olacak. 30 bin TL olarak belirlenen ödemeden geri ödeme talep edilmeyecek. 18 yaşından büyük herkes bu ödemden yararlanabilecek. Ayrıca vatandaşınkırsala alana göçmesi ve işinin ana merkezininkırsalda olması da önemli bir detay olarak belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP