DOLAR

32,3759

0.15%
EURO

34,9739

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,38

0,23%
BİST 100

%
Kırsal Kalkınmaya Destek Devam Ediyor 9 Milyar TL Ayrılacak

Kırsal Kalkınmaya Destek Devam Ediyor 9 Milyar TL Ayrılacak

Kırsal kesimde ekonomik çalışmalar ve destekler hız kesmeden devam ediyor. Devlet özellikle kırsal alanlarda işini kurmak isteyen vatandaşlara çeşitli kanallardan yeni destek planları oluşturuyor. En son yapılan çalışmaya göre 9 miyar TL tutarında destek sağlanacak. Belli projeler kapsama dahil edilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Kırsal Kalkınmaya Destek Devam Ediyor 9 Milyar TL Ayrılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik Hamlelerde Yeni Soluk

Tarımın her kolu için yapılması planlanan destek ile hiçbir alanda boşluk bırakılmayacağı ifade edildi. Süt üreten tarımsal işletmeleri de bu pakete dahil edecek olan devlet et üreten vatandaşlar için de çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalara göre 1 milyon 996 bin 972 TL süt üreten tarımsal işletmelere aktarılacak. Kaliteli süt üretimin ülke geneline ekonomik yönden katkısının olacağı düşünülüyor. Hayvan bakımlarını da bu tutara dahil eden yetkililer sağlıklı iyi beslenmiş hayvanların sütünün işlenmesi yönünde atılımlar sağlayacak.

Meyve sebze üreticilerini de unutmayan devlet bu şekilde özellikle haller ve pazarlarda kaliteyi artırmayı planlıyor. Gerek yurtiçi ithalat ihracatta gerek yurtdışı ihracatta bu çalışma ciddi şekilde kalite sağlayacak. Unlu mamullerin üretimi için çok gerekli olan un fabrikaları da kapsama dahil edildi. Yatırımların artarak devam edeceğinin de sinyallerini veren yetkililer toplamda 157 projenin onayını vermiş durumda. Tamamlanmış 1022 proje içinse 127,4 milyon TL ödeme yapıldığının duyurusu yapıldı. Tarımda vehayvancılıkta nitelikli projelerin tümüne destek veren devlet ülke içi ekonomiyi hareketlendirmek için desteklerini artırmaya devam edecek. Vatandaş tarafından geri ödemesiz olan ya da çok düşük faizle ödeme sağlanan destek paketlerinin takip edilmesi gerekiyor. Başvurularda da geç kalınmaması isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP