DOLAR

32,6029

0.38%
EURO

34,8331

0.27%
ALTIN(gr)

2.495,56

0,46%
BİST 100

%
Kırsal Kesimde İş Kurana Büyük Ödemeler Geliyor Herkesin Ağzı Kulaklarında
  • Finans 365
  • Finans
  • Kırsal Kesimde İş Kurana Büyük Ödemeler Geliyor Herkesin Ağzı Kulaklarında

Kırsal Kesimde İş Kurana Büyük Ödemeler Geliyor Herkesin Ağzı Kulaklarında

Devlet ekonomik faaliyetlerini uzun zamandır mercek altına almıştı. Yapılan çalışmalara vatandaşların yüzünü güldürecek sonuçları doğurdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Kırsal Kesimde İş Kurana Büyük Ödemeler Geliyor Herkesin Ağzı Kulaklarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır saha çalışmalarıyapan devlet kırsal kesimdegirişimcilik yapan veya yapmakisteyenvatandaşları oldukça sevindirecek. Pandemi dolayısıyla herkes şehirleri terk etmeye basmamıştı. İllerini bırakıp giden insanların da sayısı haylifazla. İşlerinden çıkarılanvatandaşlar bir çare olarak girişimcilik yapmaya başladı. Girişimcilerin çoğunluğu şaşırtıcışekildekırsal kesimlere akın etmiş durumda. Girişimciler hem temiz hava ve bol güneşle sağlıklarını koruyor hem de devleti tarım ve hayvancılık yönündenkalkındırıyor. Devlet de uzun zamandır kırsalalanlarayönelikprojelerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Yeni yeni bu imkanı bulan devlet kırsal alanda girişimlerde buluna vatandaşlar için 2 farklı destek paketinin açıklamasını yaptı. Yapılan açıklamaya göre ilkolarak Deniz Bank ile anlaşma sağlandığını duyurtanbanka 180 ay boyunca taksitlendirme ile 125 bin TL’nin verilmesini sağladı. Faiz oranı işse %1.21 olarak belirlendi.

Bölgelere Göre Destek Verilecek

Bir diğerdesteködemesi ise hayvancılık yapanlara yönelik olacak. Devlet hayvancılık için farklı bir modeli öngörmüşdurumda. Çalışmaya göre ülkeyim belli başlıklaraayırarak nerede hangi hayvanlarınyetişeceğini belirleyen devletdestekleri o bölgelere ona göre verecek. Doğu Anadolu Bölgesi için büyükbaşı uygun gören devlet İç Anadolu Bölgesi için küçükbaşhayvancılığıuygun görüyor. Ancak girişimcileryaptıkları projeyle bu durumu tersine çevirebilir. Devlet, destek sağlarken kişilerin yaptıklarıprojeleri baz alacak. Devlet destekleri için başvuruların en kısa zamanda açılması bekleniyor. Bu sayede vatandaş fazla beklenen icraate koyulabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP