Kırsal Yatırıma 63.6 Milyon Destek Yolda Vatandaş Nasıl Yararlanacak?

Kırsal Yatırıma 63.6 Milyon Destek Yolda Vatandaş Nasıl Yararlanacak?

Devlet proje bazlı iş kurma çalışmalarını değerlendirmeye özen gösteriyor. En son yapılan çalışma ile beraber vatandaşın projeleri içinden en işlevsel olan projelere hibe desteği verişeceği açıklandı. Toplam desteğin 63.6 milyon TL olacağı belirtilirken proje seçimi esnasında çok titiz çalışıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Kırsal Yatırıma 63.6 Milyon Destek Yolda Vatandaş Nasıl Yararlanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Projeler genellikle hayvancılık, tarım ve tarımsal sanayi olarak istendi. Kırsal yerlere dönüşü ve oraları değerlendirmeyi planlayan devlet bu sahalar için çalışma yapan vatandaşları destekleyeceğini de belirtti. Özellikle metropollerde yaşanan ekonomik sıkışıkları sektöre bağlayan ilgiler bu sektörlerdeki yığılmayı ancak diğer sektörlere dağılım yaparak aşabileceklerini belirtti. Uzun zamandır tarım ve hayvancılığa yönelik çok ciddi çalışmalar yürüten devlet vatandaşları da işin içine dahil etmek istiyor. Bundan dolayı iş kurmak isteyen kişilerin projelerini değerlendirme konusunda çok hızlı davranılacağı açıklandı.

Vergiden Muaf Olmak da Seçenekler Arasında

Tarım hayvancılık ve tarım sanayiinde istenen şeylerin memleketin her köşesinde var olan dinamiklerin çalıştırılması olarak belirtildi. Şehir için sanayi ya da hizmet sektörü neyse kırsal alan için de tarım ve hayvancılığın o olduğu kaydedildi. Bundan dolayı bütçe içinde ciddi oranda destek ayıran devlet bu şekilde vatandaşı da tedirgin etmiyor. Bu kategorilere ilaveten balıkçılık, gıda işleme gibi alanlara da hibe desteği sunulacağı açıklandı. %40 ila %60 oranında hibe desteğine ek olarak vergi muafiyeti getirme çalışmaları da gündemde. Hibe destekleri ile minimum 20 kişininistihdam edileceği düşünülüyor. Bunun da günde 50 ton civarı ürün eldesi olarak devlete yansıyacağı planlanıyor. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için devlet hibe destek programını olabildiğince esnek tutuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP