DOLAR

32,5350

-0.02%
EURO

34,9784

0.35%
ALTIN(gr)

2.430,77

0,33%
BİST 100

%
Kış Çok Sert Geçiyor Devlet Bu Haberle Havayı Yumuşatacak

Kış Çok Sert Geçiyor Devlet Bu Haberle Havayı Yumuşatacak

Kış aylarını çetin geçmesi binlerce vatandaşın yakıt ihtiyacını daha da artırıyor. Yakacak destekleri için devlet farklı alternatifler oluşturuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Kış Çok Sert Geçiyor Devlet Bu Haberle Havayı Yumuşatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre bu dönemlerdevatandaşların yakıt için para bulmasıneredeyse imkansız hale geldi. Çeşitlibölgelerde kışın daha sert geçmesi bazı bölgelere kış aylarını hiç uğramaması devletin ortak hareket etmesini zorlaştırıyor. Bazı belediyeler dönem dönem yakacak desteği için çalışma başlatırken bazı belediyeler kışın en başında bitimine kadar yakacak desteklerininbaşvurusunubitirmiyor. Bölgesel ayrılıklar için çözüm düşünen devlet farklı durumlar için de alternatifler üretti. Buna göre bazı iller için yakacak destekleri nakdi yapılacakken bazıları için doğrudan odun- kömür biçiminde olacak. Bölgelerleberaberbazı yerleri için bu kişilerin isteklerine ve belediyelerin, kaymakamlıklarıninisiyatifine bırakılacak.

Destekler Bölge Bölge Değişecek

Ancak kışları sert geçen coğrafyalar için nakdi ödeme söz konusu olmayacak Onlar direkt 500 kg kömür desteği için başvuru formu doldurmuş olacak. Başvuru formlarının bitmesi halinde dilekçe ile de işlem alınması mümkün olacak. Bundan dolayı kişilerin sadece kaymakamlıklara ya da belediyeleregitmeleri yeterli olacak. Hane içine asgari ücretinaltında bir maaş giriyorsa o haneye yakacak desteğinde bulunulması gerekiyor. Ayrıca hane içinde dul, yetim, aşırı yaşlı veya engelli bireyler de varsa durum acil bir hale dönüşüyor. Belediyeler ve kaymakamlıklar bu tip durumlara ayrıca dikkatedecek. Yılda bir kez verilecek olan bu desteklere için başvuruların açılma tarihini vatandaşalartakıpedecek. Kışın başındabaşvuru oluşturmak zorunlu olmayacak. Ortalarındaolunsa dahi başvurular kabul edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP