DOLAR

32,5960

0.36%
EURO

34,8722

0.38%
ALTIN(gr)

2.497,18

0,53%
BİST 100

%
Kişi Başı Maddi Yardım! Kalabalık Ailelere Daha Fazla Yardım Verilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Kişi Başı Maddi Yardım! Kalabalık Ailelere Daha Fazla Yardım Verilecek

Kişi Başı Maddi Yardım! Kalabalık Ailelere Daha Fazla Yardım Verilecek

Devlet desteği nisan ayı itibariyle başlamıştı ve devam ediyor. Muhtaç ailelere evde yaşayan kişi sayısına göre maddi destek verilecek. Ödenekler PTT aracılığı ile alınacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Kişi Başı Maddi Yardım! Kalabalık Ailelere Daha Fazla Yardım Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi hanelere elektrik desteği nisan ayından itibaren başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile beraber çıkarılan yasada sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca düzenli yapılan yardımlar ve aylıklardan faydalanılan faydalanabilir.

Haneler için elektrik tüketim desteği verilecek elektrik tüketim desteği kapsamındaki hanelere 60 ile 90 TL arasında destek sağlanacak.

Konuyla alakalı bizzat ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik desteği ile ile ilgili çalışmanın başlatılması konusunda emir vermişti. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonunda yaklaşık olarak 2 buçuk milyon haneye elektrik desteği verilecek. Düzenli olarak yapılan sosyal yardımlar ve aylıklardan faydalanan vatandaşlar hak sahipliğin kriterlerini kaybedene kadar elektrik tüketim desteği alacak. Elektrik tüketim desteği kapsamında bulunan haneler 150 kilowatsaat karşılığı tutar destek verilecek.

Elektrik tüketim destek kapsamında verilecek tutarlar hesaplamasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından onaylanan elektrik faturalarına esas tarife tabloları ve bağlı Mesken abone grubu için bedel ile vergilerin Mesken Haneler için uygulanan oranları çıkarılacak. Destek miktarının evde yaşayan kişi sayısına 60 ile 90 TL arasında değişeceğini söyleyen bakan Selçuk ödemelerin belirlenen kişilere düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılacağını söyledi. 1-2 kişi 75 kilowatsaat, 3 kişi 100 kilowatsaat,4 kişi 125 kilowatsaat, 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere aylık 150 kilovat saate kadar destek verilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP