DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Kız Çocukları İçin Yapılacak Ödemede Son DakikaGelişmesi Yaşandı Herkes Ekranlara Kilitlendi
  • Finans 365
  • Finans
  • Kız Çocukları İçin Yapılacak Ödemede Son DakikaGelişmesi Yaşandı Herkes Ekranlara Kilitlendi

Kız Çocukları İçin Yapılacak Ödemede Son DakikaGelişmesi Yaşandı Herkes Ekranlara Kilitlendi

Hiçbir haktan yararlanamayan kız çocuklarını devlet sahipsiz bırakmayacak. Yapılan açıkamaya göre kız çocuklarına ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Kız Çocukları İçin Yapılacak Ödemede Son DakikaGelişmesi Yaşandı Herkes Ekranlara Kilitlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamalarına göre babasız kalan çocuklar ilerleyen yıllarda iş bulmakta oldukça zorlanıyor. Özellikle çalışma yaşına gelen çocukları çeşitli haklardan yararlanmamak ciddi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Devlet her çocuk için ödeme yapmaya devam ediyor. Ancak yeni dönemde kız çocukları ciddi şekilde markaja alınmış durumda Edinilen bilgiye göre kız çocukları için 2 ayda bir 550 TL verilecek. Dileyen çocuklar farklıödemeler biçiminde de alabilecek. Başvuru formları buna göre hazırlanacak. Hane içinde sigortalı çalışan bir anne yoksa ödemelerinyapılmasıiçinyetkililertalimat verecek. Ancak kız çocuğuilerleyenyıllarda iş hayatına girerse ödemesiotomatik olarak kesilecek. Devlet bunun için başvuru beklemeyecek ve re’senkesintiyapabilecek.

Sigortalı İş Ödeme Almanıza Engel Olabilir

Kızçocukları için aranan ilk şart ölen babanın sigortalıolması. Babanın ölmesi sırasında sigortalı olması hayatta kalan kızı için ödeme getirecek. Buna ek olarak babanın ölmeden önce en az 3 ay sigortalı olarak çalışması lazım. Şartlardan biri bu olurken diğer şart annenin ya da çocuğun sigortalı olmamasıdır. Yapılan açıklamaya göre bazı ailelerçocukları için erken sigorta kavramını hayat sokuyor. Çocuk hiç çalışmıyor ancak sigortası denemeye devam ediliyor. Bununanlaşılmasıyla beraber hem yasal işlem başlatılacak hem de kişilere ödem yapılamayacak. Kız çocuğu eğer 18 yaşından küçükse başvuruyu anne yapacak. Ödemde anneye verilecek. Ancak 18 yaşından büyükse o zamana başvuruyu kız evladın yapası gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP