Vakıfbank Kobilerin Yanında

Vakıfbank Kobilerin Yanında

VakıfBank bireysel,ticari,kurumsal ve özel bankacalık gibi alanlara ek olarak KOBİ Bankacılığı ile de Türkiye'de işlem hacmi yüksek olan bankalar arasındadır. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) kredi ihtiyaçlarını çeşitli kredi seçenekleriyle karşılamaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Vakıfbank Kobilerin Yanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VakıfBankın resmi internet sitesinden de ulaşabileceğiniz gibi KOBİ sekmesi altında KOBİdost Kredileri bulunmaktadır ve bu başlığın altında da Nakit Krediler bulunur. Bu yazımızda ayrıntılı olarak açıklamasını yapacağımız Döviz Kredileri ise Nakit Krediler kapsamına girmektedir. Peki nedir bu Döviz Kredi ? Gelin hep birlikte bu yazımızda açıklamasını görelim.

Döviz kredileri de kendi içinde 3’e ayrılmaktadır.

1- Döviz Kredisi

VakıfBank Döviz Kredi fırsatını ihracat faaliyeti olmayan ya da ihracat taahhüdü olmasa da kredi kullanmak isteyen firmalara tanımaktadır. Bu kredi türü bir yıldan uzun süreli olarak kullandırılan bir kredi türüdür. Ayrıca döviz kredi vergi istisnası, resim istinası ve harç istisnası bulunmayan bir kredi şeklidir.

2- İhracat Kredileri

İhracat yapan firmalar, ihracat yerine geçen satış ve teslimlerde bulunan firmalar ve son olarak da döviz kazandırıcı faaliyet gerçekleştiren firmalar bu kredi türünden faydalanabilmektedir. Bu kredi KOBİ’lere ihracata finansman sağlanması amacıyla verilmektedir. Aranan en önemli koşullardan biri ihracat taahhüdünün yerine getirilmesi şartıdır.

a.Banka Kaynaklı TL İhracat Kredisib.Banka Kaynaklı Döviz Kredisi

Döviz Kredisinden farklı olarak vergi istisnası,resim istisnası ve harç istisnası bulunmaktadır.

3- Turizm Müesseseleri, Seyahat Acenteleri ile Gemi Bakım-Onarımı Yapan Firmalara Kullandırılacak Döviz Kredileri

Bu kredi türünde aranan koşullar şunlardır:

a. Bir turizm kurumunun ya da seyahat acentesinin, yurtiçinde ya da yurtdışında döviz karşılığında bir hizmeti sunması durumunda bu krediye başvurma hakkı bulunmaktadır.

b.Yurtdışına bağlı herhangi bir firma adına gerçekleştirilen gemi bakım ve onarımı hizmeti sonunda, hizmet bedeli döviz olarak alınırsa bu kredi türü kullanılabilmektedir.

c. Yurtdışında bulunan firmaların hava aracı bakım ve onarımını gerçekleştiren firmalar eğer ki bu faaliyetlerini uluslararası havalimanlarında gerçekleştiriyorlarsa, finansman olarak bu kredi desteğinden faydalanabilmektedirler.

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi’ne tabi bir kredidir.

VakıfBank’ın KOBİ’lere sunmuş olduğu bu ayrıcalıklı krediden faydalanmak için en yakın şubelere başvurabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP