DOLAR

32,5448

0.01%
EURO

34,9806

0.38%
ALTIN(gr)

2.425,79

0,12%
BİST 100

%
Koli Dönemine Son Tüm Destekler Nakdi Yapılacak

Koli Dönemine Son Tüm Destekler Nakdi Yapılacak

Daha önceleri yapılan destek çalışmalarında devlet yenden düzenlemelere gitmek isteyince her şey sil baştan değişti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Koli Dönemine Son Tüm Destekler Nakdi Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre devlet destek çalışmalarında yeniden yapılanmaya gidiyor. Daha önceden gerçekleştirdiği uygulamalarda değişikliğe giden devlet vatandaşların lehine olacak tüm planları ajandasına kaydetmiş durumda. Uzun zamandır bu alanda çalışmalar yapan develi verilen destek ödemelerinin verimli olup olmadığımı tartışıyordu. Varılan sonuçta bazı destek çalışmalarının yapısını değiştirmeye karar verdi. İlk uygulanacak çalışma ise gıda desteklerine yönelik oldu. Hem başvuru süreci hem desteklerin uygulanış şekli açısından her şeyi farklılaştıracak olan devlet ailelerin işine yarayacak çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Buna göre daha öncede kolilerle yapılan gıda desteklerinin yerini nakdi çalışmalar alacak. Nakdi destek olarak ödenecek gıda destekleri sayesinde her hane kendisine en uygun koliyi hazırlamış olacak. Bu kararda yapılan sağlık çalışmalarının da katkısı fazla oldu. Bazı alerjik reaksiyonların hanelerde var olduğu tespit edildi. Besin alerjisine maruz kalan vatandaşlara koli desteği sağlamak yerine herkesin en sağlıklı şekilde beslenmesi ilk plana alındı.

Her Başvuru Değerlendirilecek

Gıda desteklerine başvuru yapmak isteyen vatandaşın 18 yaşından küçük olmaması gerekiyor. 18 yaşından büyük ve Türk vatandaşı olan vatandaşın gıda desteklerine başvur yapması gerekiyor nitekim sadece bu başvurular göz önünde bulunduracak diğer başvurular ise elenmiş olacak. Buna ek olarak evde buluna kişilerin SGK ile bağlantılı olamamasına da dikkat edilecek hane içinde emekli olan varsa başvuru süreci biraz uzatılacak. Bu bağlamda öncelik hiçbir yerden maddi kaynağı olmayan ve ivedilikle gıda desteğinin iletilmesi icap eden aileler olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP