Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zamana Kadar Düştü?

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zamana Kadar Düştü?

Konut satın almak isteyen kişiler için başlatılan konut kredisi faiz oranları indirimi hakkında merak edilenlerin başında bu indirimin ne kadar devam edeceği konusu yer alıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zamana Kadar Düştü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zamana Kadar?

Yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile konut satışlarının düşmesi nedeni ile başlatılan konut kredisi indirimi kampanyası kapsamında hatırlanacağı üzere konut kredis faiz oranları aşağıya çekilmişti. İndirimli konut kredisi kampanyası için sadece kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım Bankası 120 ay vadeli konut kredisi için kredi faiz oranlarını yüzde 0,98 seviyesine çekmişti.

Bankalar tarafından şu ana kadar yapılan herhangi bir açıklama bulunmazken indirimin konut fiyatlarına indirim kampanyası sona erene kadar mutlaka devam etmesi bekleniyor. Yine konutta tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi son başvuru tarihi süresince konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi beklenmiyor. Ancak bu bankaların şu anda yüksek olan kredi maliyetleri nedeni ile sürekli olarak zararına konut kredisi kullandırıyor olması da konut kredisi indirimi için seçimden sonra bir yükseliş yaşanması ihtimalini de gündeme taşıyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zamana Kadar Geçerli?

Ne yazık ki konut kredisi faiz oranları için şu ana kadar yapılan bir açıklama bulunmuyor. Bankaların kendi yönetimleri ve kredi departmanları tarafından resmi açıklama yapılmaması konu hakkında bilgi kirliliği oluşmasına neden olurken yaşanan tartışmalar da her geçen gün artıyor. Hatırlanacağı üzere en son GYODER Başkanı yapmış olduğu açıklamada bankaların zarar ettiğini hatırlatarak konut krediis indirimi fırsatının uzun süre devam etmeyeceği yönünde uyarıda bulunmuştu.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP