Memur Kredi Borcunu / Kredi Kartı Borcunu Ödemezse Ne Olur?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Memur Kredi Borcunu / Kredi Kartı Borcunu Ödemezse Ne Olur?

Memur Kredi Borcunu / Kredi Kartı Borcunu Ödemezse Ne Olur?

Bankaların fütursuzca kredi dağıtmaları, maaşları dikkate almadan belirledikleri kredi kartı limitleri ne yazık ki pek çok memurun bugün altından kalkamayacağı kadar büyük borçlara sahip olmasına neden oluyor. Peki, memur kredi borcunu / kredi kartı borcunu ödemezse ne olur?

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Memur Kredi Borcunu / Kredi Kartı Borcunu Ödemezse Ne Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi borcu ve kredi kartı borcu olan memurların en büyük korkularından biri de bu borçlarından dolayı işlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktır. Kredi borcu ve kredi kartı borcu her geçen gün artmaya devam ederken borçlarını ödeyemeyen kişi sayısı da buna paralel olarak yükselmektedir.

Memur Kredisini Ödemezse Ne Olur?

Memurun kredi borcu ödenmediği takdirde hakkında kredi borcundan yasal takip başlatılır. Kredi borcu son ödeme tarihi 3 sefer üst üste geçmesine rağmen borcun hala ödenmemesi durumunda banka borcu avukatlık olur ve yasal tahsilat süreci başlatılır. Günümüzde bankalar maaşa haciz ya da maaşa ipotek olarak bilinen maaştan kesinti yapılması ile alacaklarını tahsil etmeyi tercih etmektedir.

Yani memur maaşına haciz konularak alacak tahsil edilmeye çalışılır. Memur maaşına haciz gelen memura disiplin cezası verilmesi söz konusu değildir. Ancak maaşa birden çok haciz gelmesi ve memurun borç batağının içine düştüğünün tespit edilmesi durumunda amirin böyle bir uygulamada bulunması söz konusu olabilir. Burada önemli olan amirin verdiği karardır ve bunu engelleyen ya da bunu gerektiren bir madde bulunmamaktadır.

Memur Maaşına Birden Fazla Haciz Gelirse Ne Olur?

Aslında önemli olan memurun görevini yerine getirmesini engelleyen bir durum olup olmadığıdır. Gelen haciz kararlarına rağmen memur mesai saatlerini aksatmıyor ve tüm sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyorsa bu durumda herhangi bir disiplin cezası alması ya da işten çıkarılması gibi bir yaptırımla karşı karşıya kalınması söz konusu değildir. Yani aşırı borçlanan memur için sadece borcundan dolayı böyle bir yaptırım uygulanması söz konusu değildir.

Memurum Çok Borcum Var

Devlet memurları düzenli maaş aldıkları ve maaşları devlet güvencesi altında oldukları için değerli müşterilerdir. Bu nedenle bankalar mümkün olduğunca memurlar ile anlaşma zemini ararlar. Borcunu ödemeyen memura ceza işyeri tarafından verilmez ancak amirin böyle bir hakkı bulunduğu bilinmeli kınama cezası verilmesi gündeme gelebilmektedir. Bu nedenle kredi borcu yapılandırma başvurusunda bulunarak borcunuzu icralık olmadan çözmeye çalışmanız her zaman sizin yararınıza olacaktır. Kaynak: emlak365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP