Şok İddia, Konut Kredisi Faiz İndirimi Bitti, Cebinizden 49 Bin Lira Fazla Para Çıkacak!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Şok İddia, Konut Kredisi Faiz İndirimi Bitti, Cebinizden 49 Bin Lira Fazla Para Çıkacak!

Şok İddia, Konut Kredisi Faiz İndirimi Bitti, Cebinizden 49 Bin Lira Fazla Para Çıkacak!

Bankalardan konut kredisi çekmek isteyen kişilere üzücü haber geldi. Konut kredisi faiz indirimi sona eriyor...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Şok İddia, Konut Kredisi Faiz İndirimi Bitti, Cebinizden 49 Bin Lira Fazla Para Çıkacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankadan konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişilere üzücü haber geldi. Konut kredisi indirimi ne yazık ki bugün sona eriyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas tarafından yapılan açıklamada bankaların konut kredisi indirimi süresi için bugün sona gelindiğini söyledi.

Konut Kredisi İndirimi Ne Zaman Bitiyor

Elmas yapmış olduğu açıklamada konut kredisi indirimi uygulamasının Cuma günü itibari ile sona ereceğini söyledi. Bankalar bugünde indirimli olarak konut kredisi kullandırıcak. Ancak ididalar söylendiği gerçek çıkarsa Pazartesi günü yeni haftanın başlaması ile beraber bankalar eski konut kredisi faiz oranlarına dönüş yapacak.

Bu da kredi kullanan kişilerin ne yazık ki artık yüksek kredi maliyetleri ile karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor. Ne yazık ki ev satın almak isteyen kişiler için artık bu isteklerini yerine getirmek çok daha maliyetli bir hale gelecek. Konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98 yerine Pazartesi günü itibari ile yeniden 1,27 oranı seviyesine çekilecek. Bu da konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişilerin ceplerinden büyük miktarda fazla para çıkması anlamına geliyor.

100 Bin Lira Konut Kredisi Çeken 25 Bin Lira Fazla Para Ödeyecek!

120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan bir kişi yüzde 0,98 kredi faiz oranı ile aylık 1.420 lira toplamda 171 bin 623 lira öderken kredi faiz oranının yüzde 1,27 seviyesine çekilmesi durumunda konut kredisi aylık taksit tutarı 1.628 lira ve kredi geri ödemesi ise toplam 196 bin 830 liraya çıkacak. Yani vatandaşın cebinden aylık 208 lira olmak üzere toplamda 24 bin 960 lira fazla para çıkmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP