Konut Kredisi Faizlerinde Yılın İndirimi! Eksi Faiz ve Sadece Dosya Masrafı Alıyor (Sınırlı Sayıda)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Konut Kredisi Faizlerinde Yılın İndirimi! Eksi Faiz ve Sadece Dosya Masrafı Alıyor (Sınırlı Sayıda)

Konut Kredisi Faizlerinde Yılın İndirimi! Eksi Faiz ve Sadece Dosya Masrafı Alıyor (Sınırlı Sayıda)

Konut kredisi faizlerinde yeni dönem başladı. Bankacılık sektörünün kredi hacminde yaşanan daralma sebebiyle bankalar elini taşın altına koymaya başladı. Ekonomik resesyon endişesinden çıkmak isteyen banka eksi faizle konut kredisi vermeye başladı. Konut kredisi faizleri için iki banka birden sadece dosya masrafı ödeyerek konut kredisi kullandırıyor. İşte faizsiz ve eksi faizle konut kredisi veren bankalar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Konut Kredisi Faizlerinde Yılın İndirimi! Eksi Faiz ve Sadece Dosya Masrafı Alıyor (Sınırlı Sayıda)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut sahibi olmak herkesin hakkı. Dünyada hemen hemen bütün ülkelerin Anayasalarında devlet konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için gerekli tedbirler almalı maddesi yer alıyor. Dünya ekonomisinde meydana gelen resesyon korkusu ilk başta finans sistemini vuruyor. Sistem içerisinde yer alan en büyük kurum olan bankalar hem resesyon endişesi hemde daralan kredi hacimleri sebebiyle faiz oranlarını düşürmeye başladı.

Bankaların faiz düşürme yarışında en büyük adım yabancı bir bankadan geldi. Banka konut kredisi faizlerini eksi oranla hesaplamaya başladı. Banka müşterilerine sadece dosya masrafı ödeyerek konut kredisi kullandırmaya başlamasının ardından rakip banka eksi faizle konut kredisi vermeye başladı. İşte eksi faizle ve sadece dosya masrafı ödeyerek konut kredisi faizi kullandıran bankalar.

Danimarka merkezli Copenhag Post gazetesinde yer alan habere göre ülkenin en büyük bankalarından olan Jyske Bank’ın Genel Müdürü, yeni kredi politikasında eksi faizle kredi vermeye başladıklarını açıkladı. Bankanın 30 yıl vadede konut kredisi faizi yüzde 0,5 olurken, norveç merkezli Nordea Bank’ın 20 yıllık konut kredisi faizi sıfır olarak güncelledi. Bankaların kredi faizi rekabeti gün geçtikçe artarken ülkemizde bankalar arasında konut kredisi faizlerini düşürmeye hazırlanıyor. Bu hafta yapılacak olan Merkez Bankası PPK toplantısının ardından konut kredisi faizlerinde inidirim bekleniyor.

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Türkiye’de en düşük konut kredisi faizi yüzde 0.99 faiz oranıyla kamu bankalarında veriliyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bank ve Ziraat Katılım bankalarında konut kredisi faizleri 10 yıl (120 ay) vadede yüzde 0,99 olarak hesaplanıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama!

Bankadan alınacak olan 100 bin tl konut kredisi hesaplama kredi türü eşit taksitli konut kredisi ve faiz oranı yüzde 0,99 olarak hesaplanıyor. Ziraat Bankası konut kredisi dosya masrafı 1403 tl olurken, konut ekspertiz ücreti 750 lira, ipotek tesis ücreti 153 lira ve kredi tahsis ücreti 500 lira olarak hesaplanıyor. Konut kredisi dosya masrafı en düşük olan bankalar yine kamu bankaları olarak karşımıza çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP