Konut Kredisi Kullanmak İsteyenler Dikkat, Faiz Oranları Yükseldi!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Konut Kredisi Kullanmak İsteyenler Dikkat, Faiz Oranları Yükseldi!

Konut Kredisi Kullanmak İsteyenler Dikkat, Faiz Oranları Yükseldi!

Ev satın almak için bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşmesini bekleyen kişileri üzecek haber geldi. Bankalar Mayıs ayı konut kredisi faiz oranları güncellemesini yaptı. Konut kredisi faiz oranları yükseldi!

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Konut Kredisi Kullanmak İsteyenler Dikkat, Faiz Oranları Yükseldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev almak için sabırsızlıkla konut kredisi faiz oranlarının düşmesini bekleyen kişileri üzecek haber geldi. Bankalar Mayıs ayına ilişkin beklenen ilk konut kredisi güncellemelerini yaptı. Buna göre bankaların 4 tanesi hariç kalan tümü Nisan ayı konut kredisi faiz oranlarını korumayı tercih etti. Geriye kalan 4 banka ise konut kredisi faiz oranlarını yükseltti.

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi

Akbank büyük kırmızı ev konut kredisi kampanyası ile en fazla konut kredisi kullandıran bankalar listesinin de başında yer alıyor. Pek çok kişi bankalardan konut kredisi faiz oranı indirimi beklerken Akbank 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranlarını yükseltme kararı aldığını duyurdu.

Banka tarafından yapılan güncelleme ile beraber konut kredisi oranları yüzde 1,24 seviyesinden 1,34 seviyesine çekildi. Akbank 5 yıllık konut kredisi faiz oranları için de 1,34 seviyesi uygulamaya alındı. Konut kredisi faiz oranları için yükseliş kararı alan bir diğer banka ise Albaraka Türk oldu. Albaraka Türk konut kredisi paketinde 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranları için yüzde 1,15 oranından yüzde 1,29 oranına geçiş yaptığını duyurdu.

10 yıl vadeli konut kredisi kullanmak isteyen kişiler için Abank konut kredisi fazi oranı yüzde 1,24’ten 1,35’e ve Anadolu Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 1,29 seviyesinden 1,55 seviyesine çıkarıldı. Yani bu bankalardan konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin cebinden ne yazık ki daha fazla faiz gideri çıkmış olacak. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP