DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
KPDK Sevindiren Haberi Verdi! Ek Ödemeler Yılbaşından Sonra Başlıyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • KPDK Sevindiren Haberi Verdi! Ek Ödemeler Yılbaşından Sonra Başlıyor!

KPDK Sevindiren Haberi Verdi! Ek Ödemeler Yılbaşından Sonra Başlıyor!

Milyonlarca emekliyi alakadar eden, emekliye aile desteği ek ödemelerihakkında Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında alınacak karar bekleniyordu. Bu karar doğrultusunda emeklilere ocak ayından sonra ek ödeme geleceği bilgisi duyuruldu! Ek Ödeme Nedir? Emekliler Ek Ödeme Alacak Mı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
KPDK Sevindiren Haberi Verdi! Ek Ödemeler Yılbaşından Sonra Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ek ödeme, emeklilere aile ve çocuk desteği olarak verilen destek parasıdır. Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun toplantısının ardından verilecek olan ek ödemeler için emekliler heyecanlı bekleyiş içerisinde. Toplu sözleşme ile karara bağlanmaya çalışılan bu plan doğrultusunda, onay verildiği takdirde emekliler her ay 420 TL ek ödeme alacaklar. Bu ek ödeme KPDK tarafından sağlanacak olup 6 yaşını geçmemiş iki çocuğu olanlar için 420 TL ek ödeme, emeklilere yılbaşından sonra verilecek gibi görünüyor.

Emeklilere Ne Kadar Ek Ödeme Verilecek?

Emekli bireyler, memurlara daha önce de verilmiş olan ek ödemelerden faydalanmak için KPDK tarafına talepte bulundular. Bu ek ödeme kapsamında, memurlar eşlerinin çalışmadığı, işsiz olduğu durumlarda 350 TL ek ödeme alacak. Bunun yanı sıra 0 ila 6yaş arasında ki çocuk sahipleri 70 TL 6 yaşından büyük çocukları olan emekliler ise 35 TL ek ödeme alacak. Bu ödemeler memur emeklilerine her ay verilmektedir.

Emekliler Ne İstiyor?

Türkiye Emekliler Derneği ve memurlar konfederasyonu, memurların her ay almış oldukları bu ek ödemeleri gündeme getirerek, aylık olarak emeklilere eş ve çocuklarından ötürü yapılan hane destek ödemelerinin yapılmasını istiyor. Bu konu toplu iş sözleşmesi tarafından sonuca bağlanamadığı için KPDK gündemine getirilecek.

Emekliler memurlar gibi aile desteği almak, toplu taşımadan öncelikli ücretsiz faydalanmak, maaşlarda ayrımcılık olmaması adına bu maaşların ilave ödemelerle eşitlenmesini talep ediyor. Emekliler aslında sadece kamu personelleri ile eşitlik talep ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP