DOLAR

32,5311

0.21%
EURO

34,8726

0.31%
ALTIN(gr)

2.473,21

0,46%
BİST 100

%
KPSS Öğrencileri Yine Bir Krize Sokmak Üzere!

KPSS Öğrencileri Yine Bir Krize Sokmak Üzere!

Zamana karşı yarışı kazanan yine sistem oldu. Ülkenin çeşitli yerlerinde sınav yerlerine bir dakikalık gecikmeyle ulaşan adaylar sınava alınmadı. Saat 10.00’da başlayan sınava saniyelik farklarla geciken adaylar salonlara alınmadı. Bir sınav daha gözyaşına karışarak geçmiş oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
KPSS Öğrencileri Yine Bir Krize Sokmak Üzere!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgın Tedbirleri Uygulandı mı?

ÖSYM tarafından yapılan KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek oturumları gerçekleştirildi. Korona virüs salgını yüzünden alınan tedbirler kapsamında maske ve dezenfektan dağıtıldı. Sınav salonlarında sosyal mesafe kurallarına uyuldu. Covid-19 teşhisi almış olan adaylar HES kodlarından belirlenen ve sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alındı.

Sınav saati yaklaştıkça okul önlerinde maratonda başlamış oldu. Sınava geç kalan adaylar, alınmadıkları için gözyaşlarına boğuldu. Her sınav döneminde yaşanıldığı gibi, kimlik unutma, sınav saatinde merkezde bulunmamak sınava alınmama sebebi oluyor.

Kimliksiz sınava girilmeyeceği bilinen bir durum olmasına rağmen bugün için adayların zorda kalmaması düşünülerek Nüfus Müdürlükleri açık tutuldu. Kimliğinin olmadığını fark eden adaylara görevli polis memurları yardımcı olarak, nüfus müdürlüğüne yetişmeleri sağlandı ve böylece hazırlandıkları sınava girebildiler.

KPSS de Puan Nasıl Yapılacak?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak ham puanlar elde edilecek. Bu puanlar bulunduktan sonra ortalama ve standart sapma kullanılarak gerçek puanlar hesaplanacak.

  • 6 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Kültür – Genel Yetenek sınavının ardından, düzenlenen alan bilgisi sınavları gelecek hafta yapılacak. Bu oturumlar şu şekilde gerçekleştirilecek,
  • 2020-KPSS lisans alan bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri temelli adaylar ) 12 Eylül’de saat 10.15’te
  • 2020-KPSS alan bilgisi sınavları 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye temelli adaylar) aynı gün saat 14.45’te
  • 2020-KPSS lisans alan bilgisi sınavları (işletme, muhasebe, istatistik temelli adaylar) 13 Eylül saat 10.15’te düzenlenecek.
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül’de saat 10.15’te
  • ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı 14.45’te yapılacak.
  • ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre KPSS sınav sonuçları 22 Ekim 2020’de açıklanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP