Kredi Alamayan Vatandaşlar İçin Ek Destek Yine Devletten Geldi
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Alamayan Vatandaşlar İçin Ek Destek Yine Devletten Geldi

Kredi Alamayan Vatandaşlar İçin Ek Destek Yine Devletten Geldi

Vatandaşlar destek başvuruları için önceden E Devletteki tüm işlemleri tamamlıyor. Ancak her vatandaş bu kadar şanslı olmayabiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Kredi Alamayan Vatandaşlar İçin Ek Destek Yine Devletten Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet herkese yarım elini uzatmaya çalışıyor. Yaptığı çeşitli destek ödemeleriyle vatandaşların derdine derman olan devlet yakın tarihte 10 bin TL’lik destek kredisi için başvuru başlatmıştı. Yapılan başvurular neticesinde vatandaşlara 10 bin TL kredi limiti 36 ay vade ile 0 faiz farkıyla verilmişti. Ancak bu kadar cazip fırsattan yararlanmak isteyen milyonlar E Devletin ilgili sayfasını çökertti. Sayfanın açılmaması sonucu başvuru yarım kalan vatandaşlar büyük bir umutsuzluğa düştü. Özellikle evinde çocuğu olan ve çocuklarının eğitimi devam eden vatandaşlar için 10 bin TL’lik kredi çok büyük bir fırsattı. E Devlet harici başka bir platformda kayıt açmayan devlet yaptığı bu hatanda dönmüş oldu.

Kredi Sicil Notu Önemli Olacak

Yapılan açıklamaya göre 10 bin TL’lik kredi gibi olmasa 3 bin TL’lik ihtiyaç kredisi vererek bu açığı kapatmaya çalışacak. E Devlette gereken tüm önlemleri alan ilgililer tekrardan sitenin çökmemesi için 24 saat çalışacak. Başvuruların tarihi hakkında net bir açıklama yapmayan ilgililer buna ek olarak bu başvuruların ne kadar süreceği konusunda da açıklamada bulunmadı. Bunda sebep vatandaşların E Devleti devamlı kontrol etmesi vatandaşların yararına olacaktır. Yapılan bir diğer açıklamaya göre başvuruda bulunacak vatandaşların kredi notları önemli olacak. Kefil ya da teminat istemeyen devlet sadece kredi sicil notlarına bakacak. Bundan dolayı tüm bilgilerin eksiksiz doldurulması ve kredi notunun ortalama ve üstü olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP