Kredi Almak İsteyenlere Eşi Görülmemiş Fırsat Devletten Geldi
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Almak İsteyenlere Eşi Görülmemiş Fırsat Devletten Geldi

Kredi Almak İsteyenlere Eşi Görülmemiş Fırsat Devletten Geldi

Devlet vatandaşa kredi vermek için çok çeşitli alternatifler sunmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre 18 yaşından küçük çocuğu olanlar kredi alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Kredi Almak İsteyenlere Eşi Görülmemiş Fırsat Devletten Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuğu olan aileleri pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntıları daha da derinden hissediyor. Özellikle pandemiden dolayı iş bulamayan vatandaşlar, yarım maaş almak zorunda olanlar, ücretsiz izne ayrılanlar olarak uzayıp giden zincir çocuklu aileleri çok yıpratıyor. Olumsuzluklar maddi ve manevi olarak çocuklara da yansıyor. Devlet bu sürecin çocukları etkilenmemesi için ailelere kredi fırsatı sunuyor. Yapılan açıklamaya göre faizli ya da faizsiz seçeneği bulunan kredi kampanyasında 48 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Vade seçeneklerine göre kredi faiz oranları şekillenmeye başlayacak. Bundan dolayı vatandaşın ilgili bankalardan bilgi alması çok önemli. Kendi bütçesine göre ödeme planı çıkarmak isteyen vatandaşlar muhakkak danışmanlık almalıdır.

Faiz Oranları Değişiyor

Yapılan bir diğer açıklamaya göre 18 yaşından küçük çocuğu olanların kredi alması için belirlenen şartlar vatandaşlara izah edildi. Buna göre çocukların yaşları kredi alımında en önemli faktör olacak. Hanede 1 tane bile 18 yaşından küçük çocuk varsa o hane bu krediden yararlanabilir. Buna ek olarak ailenin devletten ödeme almamış olması gerekiyor. Gıda desteği, kira desteği vs. alan vatandaşlar bu krediden yararlanamayacak. Yine buna ek olarak haneye giren gelir asgari ücretin üçte biri olmalıdır. İlgili şartları sağlayan vatandaşlar ileride duyurusu yapılacak olan bankalara giderek kredi başvurusunda bulunabilecek. 48 aya varan vade seçeneklerinde 12 ay vadeyi seçenlere faiz uygulanmayacak ancak 48 ayı seçenlere %0.56 oranında faiz uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP