DOLAR

32,5154

-0.09%
EURO

34,9400

0.27%
ALTIN(gr)

2.442,10

0,80%
BİST 100

%
Kredi Borçlarına 60 Ay Yapılandırma

Kredi Borçlarına 60 Ay Yapılandırma

BDDK'nın yönetmelik değişikliği yaptı ve 60 aylık kredi vadelendirme yasalaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Kredi Borçlarına 60 Ay Yapılandırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BDDK’nın yönetmelik değişikliği yaptı resmi gazetedeyayınlanan yürürlüğe göre kredi borcu olanlar 60 ay vadeye kadar yapılandırmayapabilecek.

Ödemesinde sorunyaşayan ve ihtiyaç kredisi çeken kişiler 60 ay vade ile kredi borçlarını geriödeyebilecek. Yönetmelik değişikliğinin resmi gazetede yayınlanması ile beraberkredi borçlarının 60 ay vadelendirme sistemi başladı.

Yönetmeliğe ek olarak eklenen geçici maddeye göre maddeninyürürlük tarihinden önce anaparaya da faiz ödemelerin tahsili geciken Krediborçlusu olan kişiler borçlu tarafından talep edilirse 60 ay ile sınırlı olmakşartıyla yenilen Kredi borcunu yapılandırabilir.

2018 yılında kredi borcunu yapılandırmak isteyen insansayısı yüzde onu geçti. 2017 yılına oranla yaklaşık 3 milyon insanın krediborçlarını ödemekte zorlandığı ve kredi yapılandırması istediği biliniyordu. Resmigazetede yayınlanan yürürlüğe göre artık var olan kredisini 60 aya kadaryapılandırarak daha esnek koşullarda ödeme fırsatı sunulacak.

60 aya kadar yapılandırma her tarz kredi için geçerli olacakihtiyaç ev ya da taşıt kredisi alan kişiler istedikleri şekilde kredi almışoldukları bankaya başvuru yaparak 60 aya kadar yapılandırma talep edecekler.Ancak Talep edilen yapılandırma faizleri ise bankaların güncel kredi faizoranları üzerinden hesaplanacak. Yani 3 yıl önce almış olduğunuz kredinin faizoranı yeni yapılandırma sistemi için geçerli olmayacak. Bankalar yapılandırma yaparkeno günkü şartlar ve koşullar neyse ona göre faiz sistemi uygularlar ve yenidenyapılandırma sistemini aktif ederler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP