DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kredi Borcu Olanlara Müjde, Yapılandırma Geliyor

Kredi Borcu Olanlara Müjde, Yapılandırma Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu zorlu pandemi günlerinde vatandaşa destek olmak adına harekete geçti, bu kapsamda ekonomik ve yargısal reformlar hakkında açıklamalarda bulundu. Vatandaşların kredi borçları da masaya yatırıldı, işte detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Kredi Borcu Olanlara Müjde, Yapılandırma Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde ekonomik anlamda istikrar, büyüme ve istihdam odaklı çalışmalara başlanmış olduğu duyurulmuştu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konuyla alakalı açıklamalarda bulunmuştu. Ekonomik ve yargısal reformlar üzerine birde kredi kartı borcu olan vatandaşların borç görüşmeleri eklendi.

Kredi ve SGK Borçları Yapılandırmaya Dahil Olacak

Bu kapsamda öncelik vatandaşların kredi ve SGK borçları olacak, en çok da esnafların rahat bir nefes alması planlanıyor. Esnaf vatandaşların ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılamalarına yardımcı olacak çalışmalarında düzenleneceği açıklamalar arasında yer alıyor.

Bu süreçte iş dünyası, esnaf ve küçük işletmelerde yaşanan sıkıntılar azda olsa hafifletilecek. Vatandaş pandemi sürecinde yaşadığı ekonomik sıkıntıları bu yapılandırma ile unutacak gibi görünüyor. Bu kapsamda SGK prim ve vergi borçlarının yapılandırma taksitleri de konuya dahil edilecek. Kredi borcu ödeme ertelemeli işletmelerin bir süre de olsa rahatlaması için farklı çalışmalar gündeme geliyor.

Yapılandırma kapsamında olmasa dahi 5 milyarlık çiftçi borçları da masaya yatırıldı, hukuk reformları çerçevesinde mahkeme işleyiş süreçleri, hakim kararları ve ticari hukuklarından kaynaklanan sıkıntıların çözülmesi için çalışmalar başlatılacak.

SGK borçlarının yeniden yapılandırılması adına Bakan Selçuk’un yaptığı uyarı süreci;

  • Prim,
  • Genel sağlık sigorta primleri,
  • İşsizlik primleri,
  • İdari para cezaları,
  • İş kazaları ya da meslek hastalıklarından dolayı meydana gelen rücu alacakları,
  • Yersiz bir şekilde ödenen gelir ile aylıklardan doğan alacaklar

Bağkur ile sigortalı olan vatandaşların önceden dondurmuş oldukları sürelerin ihyalarından meydana gelen alacaklar maddelerini içeriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP