Kredi çekerken yapılan hatalar

Kredi çekerken yapılan hatalar

Kredi çekerken yapılan ve gözden kaçan ufak hatalar, kredinin daha fazla ödenmesine kadar varan büyük giderlere neden oluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Kredi çekerken yapılan hatalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de AB ve ABD’ye göre çok daha yüksek faizler ile kredi veriliyor.

Bankalarımız maalesef kredi verirken faizleri yüksek tutarak ihtiyacı olan vatandaşa yüksek faizli kredi veriyor.

Konut kredilerinin 10 yılda 100.000 TL kredinin 225.000 TL olarak 2 katından daha fazla geri ödeme tutarı olması da fazla söze gerek olmadan bunu kanıtlıyor.

Vatandaşlar konut kredisi çekerken %0.1 faizin bile önemi olduğunu bilerek kredi çekmeli ve eğer imkanları var ise kredi tutarını olabildiğince az tutmalı. Faiz oranı en düşük olan banka tercih edilmeli.

İhtiyaç kredilerinde ise yine en düşük faiz oranı olarak banka tercih edilmeli. Eğer bir bankadan kredi çekebiliyorsanız diğer bankadan da kredi çekebilirsiniz ve daha düşük oranlarda faiz ödemiş olursunuz. Bunlar hem geri ödeme tutarını, hem aylık ödeme tutarını düşüren faktörlerden birkaç tanesidir.

Eğer kredi çektikten sonra kredi faizleri düştü ise kredinizi 48 aydan 24 ay olarak yapılandırabilirsiniz. Yapılandırma işleminde faiz tutarını hesaplayarak yapılandırma yapmak hem ödenecek tutarı düşürür, hem geri ödeme tutarını bu zamana kadar ödediğiniz tutarın daha düşük olmasını sağlayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP