Kredi faizlerinin artması ne anlama geliyor?

Kredi faizlerinin artması ne anlama geliyor?

Kredi faizlerinin Türkiye'de sürekli olarak artması vatandaşların aylık ödemelerinden toplam ödemelerine kadar etkiliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Kredi faizlerinin artması ne anlama geliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi faizlerinin sürekli olarak artış gösterdiği Türkiye’de vatandaşlar kredi çekmek istediklerinde daha yüksek tutarlarda kredi aylık geri ödemesi yapmak zorundalar.

Kredi aylık geri ödemesinin yükselmesi ise tüketicilerin ödeyecek olduğu kredinin toplam geri ödeme maliyetini de büyük oranda artırıyor ve bununla beraber hayat sigortası priminin tutar daha fazla olacağı için artmasına sebep oluyor.

Bankalar hayat sigortasını kendi bünyelerinde olan kendi yan kuruluşlarından yapmayı tercih ederken, hayat sigortasının priminin faiz oranları arttıkça daha çok artması yine bankanın çıkarına oluyor.

Dünyada faiz oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden birisi olan ve ekonomik sorunların en derinden yaşandığı ülkeler arasında enflasyon sıralamasında ilk sıraları paylaşan Türkiye’de enflasyon oranları kadar kredi faizleri de bir o kadar hızlı yükseliyor.

Seçim döneminden sonra kredi faizlerinin artması tepkilere neden olmakta olsa da hükümet kredi faizlerinin düşürülmesi konusunda attığı adımlarda somut bir başarı elde edemiyor.

Hükümetin kredi faizlerinin artışını durdurmak için yapması gerekenlerin ise ekonomiyi düzeltmek ve Batılı yatırımcıları Türkiye’ye çekecek yapısal reformlar yapmak olduğu iddia edilmekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP