DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Kredi kartı sahipleri her yıl belirli oranda kredi kartı kullandıklarından dolayı aidat ödemek zorunda kalıyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı sahiplerinin her yıl ödemek zorunda kaldığı kredi kartı aidatı ile ilgili olarak BDDK tarafından alınan kararlarda bankaların aidat alma hakkı olduğu açıklanmıştı.

BDDK tarafından yapılan resmi açıklamada bankaların yılda bir kez kredi kartı aidatı alabilecek oldukları açıklanmış ve kredi kartı aidatı alınacak olduğunun kredi kartı sözleşmesinde açıkça yazacak olması şartı uygulanmıştı.

Bankalar ise kredi kartı aidatı almayı sürdürürken, kredi kartı aidatı nasıl geri alınır? Kredi kartı aidatı almak yasal mı? Sorularının beraberinde gelmesine neden oluyor.

Kredi Kartı Aidatını Banka Geri Vermek Zorunda Değil

Geçtiğimiz senelerde Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvurular sonrasında kredi kartı aidatının geri ödenmesi yönünde karar çıkabiliyordu.

Ama bu soruna son veren BDDK ile birlikte THH’nin bu alanda herhangi bir şekilde ”kredi kartı aidatı geri iadesi” yönünde karar alamayacak olduğu, eğer ki sözleşmede açık bir şekilde aidat alınacak olduğu yazıyor ise bu durumda mecbur kredi kartı aidatının ödenmesi veya kredi kartı aidatı olmayan kredi kartı istenmesi ile bu sorunun önüne geçilebilecek olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP