Kredi kartı borcu ödenmezse icra gelir mi?

Kredi kartı borcu ödenmezse icra gelir mi?

Kredi kartı borcu ödenmezse icra gelir mi? Türkiye'de milyonlarca insan kredi kartını o veya bu nedenlerden dolayı ödeyemiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Kredi kartı borcu ödenmezse icra gelir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartını ödeyemeyen tüketicilerin sayısı son yıllarda artış eğilimi gösterdi. Gerek ekonomik sebepler, gerek ise gününde yatırmayı unutan milyonlarca vatandaş 1 gün kredi kartı ödenmezse icra gelir mi? Korkusu yaşıyorlar.

Yasalar bu konuda açık. Eğer kredi kartı ödemesi 60 gün içerisinde yapılmaz ise bankanın hemen icra takibi başlatmaya hakkı bulunuyor ancak bu süreden önce de bankanın kredi kartı borcunu ödemediğiniz durumda hakkınızda icra takibi başlatması mümkün.

Bankanızın hakkınızda 1 gün gecikme veya 10 gün kadar gecikme nedeniyle icra takibi başlatması mümkün ve olası değil ancak 15 günden sonraki sürelerde banka tarafından faiz işletilecek ve tarafınıza ihtarname gönderilecektir.

Bankalar 59 günden sonra ise hakkınızda 2. ihtar sonrasında kredi kartı ödemesini yapmadığınız için icra takibine başlayacak ve yasal olarak bu sürede ödemenizi toplu olarak yapmanızı isteyecek. Avukata taksitli olarak ödeme yapmak istediğinizi açıklarsanız taksitli olarak ödeme imkanı sunulabilir.

Kredi kartı ödemesi yapılmadığında 2 gün veya 5 gün kadar gecikmelerde icra takibi başlatılması yasal olarak mümkün değildir. Tarafınıza ihtarname geldikten sonra icra takibi başlatılması mümkün olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP