Kredi Kartı Borcu Olanlara Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Kartı Borcu Olanlara Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı

Kredi Kartı Borcu Olanlara Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı

Pandeminin de yoğun etkisiyle vatandaş kredi kartlarına fazla yüklendi. Borçları artan vatandaşa yardım elini devlet uzatıyor. Sicil affıyla beraber kredi kartı borçlarına da düzenleme getirilecek. 12 ay boyunca verilmesi planlanan yardım için çalışmalar devam ediyor. Şu an için 23 banka ile görüşmeler sürüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Kredi Kartı Borcu Olanlara Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 ay boyunca geri ödemesiz kredi vermek üzere 23 banka olumlu dönüş yapmış durumda. Kredi kartı borcunun yanında kredi borcu olan vatandaş için sevindirici olan bu gelişme herkesin gündeminde. 24 ay vadeli alınan krediler için 12 ay geri ödemesi kredi imkanı düşünülürken 36 ay vadeli krediler içinse planlamalar devam ediyor .Düzenleme hayat geçirildiğine başvurular üzerine kredi desteği sağlanacak. Başvurular Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonuna yapılacak. 23 banka ve 30 finansal kuruluşun olumlu yaklaştığı kredi desteğini birçok vatandaş hazır bekliyor.

Dolar İle Ödeme Geçerli Değil

Vatandaşın hangi bankada borcu olduğu bu aşamada çok önemli. Kredi desteğini hangi bankada borcu varsa o bankadan alabilecek. 12 ay kredi desteğini 24 ay vade imkanı ile alınan krediler için geçerli. Ayrıca %1 faiz oranıyla ödeme sözü verildiği taktirde destek alabilecek. Dolar ile ödeme henüz kabul edilmiyor. 2 kere revize hakkı bulunan kişilerin başvuruları dikkate alınacak. Ödemeler için ise mevcut borcun %10’unun ödenmesi gerekiyor. Bu miktar ödendikten sonra borcun geriye kalanı taksitlendiriliyor. Başvurular yapıldıktan sonra verilen bilgilerle beraber yapılacak olan ödemeler sıkı şekilde takip edilecek. Yasal takibe düşmek istemeyen vatandaşın bu kredileri kullanacağı düşünülüyor. Kişilerin tasarruf iptal davası varsa bile kredi için başvuru oluşturabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP