Kredi Kartı Kullananlar, Uzmanlar Uyardı! Bunlara Dikkat Edin!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Kartı Kullananlar, Uzmanlar Uyardı! Bunlara Dikkat Edin!

Kredi Kartı Kullananlar, Uzmanlar Uyardı! Bunlara Dikkat Edin!

Dolandırıcıların kredi kartı aidatı geri ödemesi tuzağına düşmemesi hakkında uzmanlar uyarıyor. Bankalar tarafından uygulanan kredi kartı aidatları nasıl geri alınır? Bankaların kart aidatı adı altında yaptıkları kesintiyi birçok kullanıcı haksızlık olarak görüyor ve alınan miktarın geri iadesini talep ediyor. Peki, kredi kartı aidatı ödemelerini geri almak mümkün mü? Ödemek yapmak zorunlu mu? Sizler için araştırdık, detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Kredi Kartı Kullananlar, Uzmanlar Uyardı! Bunlara Dikkat Edin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Kartı Dolandırıcılarına Dikkat Edin!

Son zamanlarda artan kredi kartı dolandırıcıları özellikle kredi kartı aidatlarının geri ödenme talebi arttıkça daha da çoğaldılar. Vatandaşların kredi kartı aidatlarına itiraz hakkı bulunmakla beraber geri de alabilirler fakat bu işlemler için resmi yolları tercih etmeniz gerekiyor aksi halde kredi kartlarınız dolandırıcıların eline geçebiliyor.

Vatandaşlarımız isterlerse kredi kartı aidatı ödemeyebilirler bu durum da Tüketici kanununun 31 maddesinde yer alan bilgiye göre her banka müşterilerine yıllık aidat veya başka bir ad altında ücret tahsil edilmeyen bir kredi kartı sunmak zorundadır, ibaresinde belirtilmiştir.

Bankalara Ceza

Vatandaş aidatsız kredi kartı talep ettiğinde ya da kesilen aidat ücretini geri talep ettiğinde bankalar cevap vermekle yükümlüdür. Bankanız cevap vermediği takdirde Ticaret Bakanlığına şikayet etme hakkına sahipsiniz. Bankalar ağır cezalara çarptırılır bu yüzden size olumlu olarak yanıt verecektirler. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne kredi kartı aidatınızın geri ödenmesine dair dekont ile birlikte başvuru yapabilir ve kart aidatınızı iade etmeyen bankaları şikayet edebilirsiniz. Şikayetlerinize 30 gün içerisinde geri dönüş yapılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP