Kredi kartı nasıl kapatılır? Kredi kartı kapatmak için ne yapmak gerekiyor?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi kartı nasıl kapatılır? Kredi kartı kapatmak için ne yapmak gerekiyor?

Kredi kartı nasıl kapatılır? Kredi kartı kapatmak için ne yapmak gerekiyor?

Kredi kartı kapatma işlemi yaparken sık sorulan soruların cevaplarını ve kredi kapatma işlemi sırasında nelerin yapılması gerektiğini derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Kredi kartı nasıl kapatılır? Kredi kartı kapatmak için ne yapmak gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı aldıktan sonra tekrar kredi kartını kapatmak isteyen tüketicilerin sayısı son dönemde borçlar nedeniyle artıyor.

Tüketiciler, kredi kartı ödemelerini yaparken zorlandıklarını ve kredi kartını ellerinde olduğu sürece kullanacak oldukları için kapatmanın en iyi yol olduğunu düşünüyorlar. Kredi kartı sahipleri, yakın zamanda kredi kartlarını kapatmak istediklerinde bankadan bankaya değişen ve neredeyse aynı sürece tabi tutuluyorlar.

Bankaya kredi kartını kapatmak için giden bazı tüketicilere kredi kartını kapatamayacak olduğu açıklanıyor ancak bu doğru değil.

Her isteyen tüketici istediği zaman kredi kartını kapatabilir. Eğer kredi kartını kapatmamak için 6 ay veya belirli bir süre için söz verdiyse aldığı hediye parayı geri ödeyerek kredi kartını kapatması mümkün.

Kredi kartı kapatmak için ne yapmak gerekiyor?

  1. Bankanızı arayarak veya banka şubesine giderek kredi kartınızı kapatacak olduğunu belirtin.
  2. Kredi kartınızda taksitli borçlar varsa bunları ödemeniz için size tek seferde borç yansıtılacaktır ve taksitli borçlarınız dahil kredi kartı tüm borcunuzu ödemeniz istenir.
  3. Kredi kartı kapatmak için ne yapmalıyım diye düşünmemeniz için bankalar bu süreçte işlemleri kolaylaştırmak için borcunuzu ödedikten sonra bankanıza tekrar başvurarak kredi kartınızı kapatabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP