DOLAR

32,3484

0.26%
EURO

35,0837

-0.15%
ALTIN(gr)

2.308,90

1,39%
BİST 100

%
Kredi Kartı ve Banka Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik

Kredi Kartı ve Banka Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik

BDDK'nın banka kartı ve kredi kartları kullanımı hakkında yapmış olduğu yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Kredi Kartı ve Banka Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’nn 11 Ocak tarihli sayısında kredi kartı ve banka kartı kullamına ilişkin yönetmelik değişikliği yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) banka kartları ve kredi kartlarıyla ilgili gerçekleştirilen düzenleme ve yeni düzenlemenin detaylarını Finans365.com haberimizde aktarıyoruz.

BANKA VE KREDİ KARTLARI KULLANIMINDA DÜZENLEME

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik ile ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya girdi. Gerçekleştirilen yönetmelik değişikliğine göre BDDK, kredi kartları ile yapılan bazı alımlardaki taksitlendirme süreci hakkında iki kurumdan görüş alacak.

Bu kararla BDDK, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının görüşü alacak.

Resmi Gazete’de Yayımlanan İlgili Madde

* “10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26’ncı maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin sekizinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.”

* (7) Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının görüşü alınarak Kurulca belirlenir.”

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP