DOLAR

32,4119

0.17%
EURO

35,3064

0.1%
ALTIN(gr)

2.324,25

0,23%
BİST 100

%
Kredi Kullanmak İstiyorum Diyenler Dikkat, Faizler Zirve Yaptı!

Kredi Kullanmak İstiyorum Diyenler Dikkat, Faizler Zirve Yaptı!

Bankadan kredi çekmek istiyorum diyen kişiler için üzücü haber geldi. Bankaların kredi faiz oranları ne yazık ki yükseldi ve son 9,5 yılın zirvesine çıkı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Kredi Kullanmak İstiyorum Diyenler Dikkat, Faizler Zirve Yaptı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kuru ile mücadele etmeye çalışan Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artırımı müdahaleleri kredi ve mevduat faiz oranlarına yansımaya devam ediyor. Özellikle de Merkez Bankası tarafından yapılan Mayıs ve Haziran ayları içerisindeki faiz müdahaleleri kredi faiz oranlarında yükselişi tetiklemeyi sürdürüyor.

2017 senesinin sonunda yüzde 19,5 olarak belirlenen ortalama ihtiyaç kredisi faiz oranları 2018 yılının Haziran ayında açıklanan iki haftalık sonuçlarda yüzde 24,26 olarak belirlendi. 470 baz puan birden yükselen oranlar aynı zamanda Ocak 2009 döneminden bu yana en yüksek kredi faiz oranları olarak kayıtlara geçti.

Kredi Kullanmak İsteyen Kişiler Ne Yapmalı?

Ne yazık ki bu sorunun kesin bir yanıtı bulunmuyor. Çünkü kredi faiz oranlarının bir süre daha yukarı yönlü seyretmesi bekleniyor. Yani acil nakit para ihtiyacı olan kişilerin kredi faiz oranlarının düşmesini beklemesi gibi bir imkanı bulunmuyor.

Yükselen faiz oranları hakkında değerlendirmede bulunan Turkey Macro View Consulting Yönetici Direktörü ve Ekonomist İnan Sözer, “Maliye politikasında sahip olunan manevra alanı sürdürülebilir büyümeyi önceleyecek şekilde kullanılırsa, dış politikada öngörülebilirlik artarsa TL cinsi varlıklar için daha olumlu beklentiler ve faizlerde düşüşler gündeme gelebilir.

Mevcut konjonktürde yatırımcı algısını renove edecek politika aksiyonları gelene kadar, reel olarak 2001 sonbaharından beri en zayıf seviyesine inmesine ve görece sıkı para politikasına rağmen, TL’de ve kredi-mevduat faizlerinde anlamlı bir iyileşme beklemiyorum.” diyerek bir süre daha kredi faiz oranlarının düşmeyeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP