İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu En Az Kaç Olmalı?
  • Finans 365
  • Kredi
  • İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu En Az Kaç Olmalı?

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu En Az Kaç Olmalı?

Bankalardan kredi kullanmak istiyorum diyen kişilerin sayıları her geçen gün artarken kredi onayı almak isteyen kişilerin belirli bir kredi notu ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Peki, ihtiyaç kredisi çekmek için kredi notu en az kaç olmalı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu En Az Kaç Olmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Çekmek İçin Kredi Notu En Az Kaç Olmalıdır?

Aslında bu sorunun yanıtı pek çok kritere bağlı olarak değişmektedir. Kredi başvurusu yapacak olan kişinin aylık gelir tutarı, kullanacağı kredi limiti ve kredi çekmek için tercih ettiği banka gibi farklı pek çok kriter bu yanıtı etkiler.

Örneğin kolay kredi veren bankalar düşük kredi notuna kredi verirken zor kredi veren bankalar az riskli kredi notu için bile red kararı verebilmektedir. Ancak genelleme yapılırsa kredi notu 1200 puan ve üzeri olan kişilerin kredi onayı alma konusunda daha fazla şansları olduğu görülmektedir.

Kredi Notum Az Riskli, Kredi Alabilir Miyim?

Kolay kredi veren bankalar üzerinden kredi başvuru formu doldurursanız kredi onayı alabilirsiniz. Kredi notu 1300 puan ile 1499 puan arasında olan kişiler az riskli kredi notu ortalaması grubu içerisinde yer almaktadır.

Kredi notu 1499 sınırına yaklaştıkça kişinin kredi onayı alma şansı artar. Alt sınıra yaklaştıkça zorlaşır. Ancak yine de bu grupta yer alan kişilerin maaşa göre kredi hesaplaması yapmaları durumunda kredi onayı almaları mümkündür.

Orta Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Kredi notu 800 ile 1299 arasında değişen kişiler orta riskli kredi notu grubunda yer alır. Bu kişilerin kredi başvurusundan onay almaları ne yazık ki oldukça zordur.

Bu nedenle ya önce kredi notu yükseltme teknikleri uygulayarak not ortalamalarını yükseltip o şekilde kredi başvurusunda bulunmaları ya da acil nakit para ihtiyacı duyuyorlarsa maaşa göre kredi hesaplama yaparak düşük kredi limitler için başvuruda bulunmaları gerekir. Yine kefil göstererek kredi çekmek ya da ipotekli ihtiyaç kredisi çekmek için başvuruda bulunmak gibi farklı yöntemleri kullanmaları önerilmektedir. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP