DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kredi Sicili Nasıl Temizlenir? Kredi Sicilini Etkileyen Faktörler Neler?

Kredi Sicili Nasıl Temizlenir? Kredi Sicilini Etkileyen Faktörler Neler?

Bankacılık sektöründe oldukça sık duyduğumuz kredi sicili nasıl temizlenir? Kredi sicilini temizlemek için neler yapılmalı? Kredi Sicilini etkileyen faktörler neler? Ayrıntıları ile haberimizde aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Kredi Sicili Nasıl Temizlenir? Kredi Sicilini Etkileyen Faktörler Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi sicili bankacılık işlemleri sırasında sıklıkla duyduğumuz terimlerin başında gelir ve aslında müşterinin ödeme profilinin özeti olarak adlandırılabilir. Eğer ödeme profiliniz düzenli ise kredibiliteniz yüksek demektir ve bankalardan kredi alabilmeniz kolay hale gelir. Ancak kredi sicilininiz ödemelerinizden dolayı bozulmuşsa bankalar sizlere kredi vermek istemeyecekler.

Peki ama kredi sicilini hangi etmenler etkiler? Bozulan kredi sicili nasıl düzelir? Finans365.com bu soruların detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. İŞte merak edilen kredi sicili nedir, kredi sicili nasıl temizlenir, kredi sicilini yükseltmek için hangi yöntemler izlenmeli gibi sorularının yanıtı.

BOZULAN KREDİ SİCİLİ NASIL DÜZELTİLİR?

Kredi sicili müşterinin bankada almış olduğu hizmetlere karşı yerine getirmesi gereken işlemlerdir. Başka bir değişle müşterilerin bankalara karşı sorumluluklarını hangi ölçüde gerçekleştirdiğini, ödemelerini ne ölçüde düzenli yaptığını veya bankalara vermiş olduğu sözleri ne denli yerine getirdiğinin bir kanıtıdır. Oldukça geniş kapsamlı bir tanım olan kredi sicilini etkileyen çok sayıda parametre bulunuyor. Ayrıca bir kişinin tüm bankalarda görünen kredi sicili aynıdır.

Kredi Sicilini Etkileyen Faktörler

İlk faktör müşterinin geçmişte kullandığı kredilerin düzenli ödenip ödenmediği bilgisidir. Ayrıca banka tarafından alınan kredi kartı ödemelerinin düzenli olup olmaması, gelir profili, müşterinin alışveriş detayları, gelirine oranla ne kadar harcama yaptığı ve bu harcamaları hangi periyotlarla gerçekleştirdiği bilgisi ve bankalardan ne kadar sıklıkla kredi talebinde bulunduğu.

Nasıl Düzeltilir?

Bozulan banka kredi sicilini temizlemek çok kolay olmayabiliyor. Kredi sicili üzerinizde bulunan borçların tamamını ödemenizin üzerinden 5 yıl geçmesi halinde tamamen düzelir. Bu sürede herhangi bir şekilde yasal takip işlemine düşmemenizde gerekiyor. Kredi sicilinin temizlenmesi için bankalara, TDK’ya veya başka herhangi bir kuruma başvuruda bulunmanız kredi sicilinizin temizlenmesini sağlamayacaktır. Bu konuda yapabileceğiniz en önemli etken borçlarınızı ödemeniz ve daha sonra ki dönemlerde düzenli ve zamanında yapmanızdır.

Finans ekonomi ve kredi habelerinden anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com – ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP